Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil İki yiğit çıktı meydane! - Otomobil Haberleri

        Tofaş, fikri mülkiyet hakları tamamen kendilerine ait iki yeni otomobili temmuzda tanıtacağını açıkladı. Biri B sınıfı sedan olacak otomobillerin hangi markaya ait olacağının açıklanmaması, ‘yerli oto’ beklentisi yarattı

        Tofaş CEO’su Kamil Başaran, fikri mülkiyet hakları kendilerine ait olan iki yeni otomobilin geliştirilmesinin tamamlanmak üzere olduğunu ve temmuz ayına kadar kamuoyunun beğenisine sunulacağını açıkladı. Başaran 2015 yılında piyasaya sunulması planlanan otomobillerin henüz hangi markaya ait olacağının ise belirlenmediğini belirtti. Biri B sınıfı sedan, diğeri ise yine aynı platform üzerine ancak hangi sınıfta olacağı açıklanmayan otomobillerin tamamen Tofaş Ar-Ge’si tarafından geliştirildiğini anlatan Başaran, yeni modellerle, Bursa’nın kapasitesinin yılda 400 bin adeti bulacağını kaydetti. Başaran, otomobillerin hangi marka altında üretileceğini açıklamazken, modellerin yerli marka altında üretilip üretilmeyeceği sorularını da cevapsız bıraktı.

        HEM İÇERİYE HEM DIŞARIYA

        İki modelin de hem iç pazar hem de yurtdışı pazarlar için planlandığını söyleyen Başaran, projelerin nihai onay süreçlerinin yakın bir zamanda tamamlanmasının beklendiğini kaydetti. Fikri ve sınai mülkiyet hakkı tamamen Tofaş’a ait olan projelerin yatırım maliyeti, üretim adetleri ve pazardaki konumu gibi detayların temmuzda belli olacağını ifade eden Başaran, “Tofaş’ın binek otomobilde Linea ile gerek iç ve gerekse dış pazarda etkin bir oyuncu olarak yoluna devam etmesini istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda iki binek otomobilin tasarım ve modelleme çalışmalarına başladık. İki modelin üretimiyle binek otoda iddiamızı artırarak sürdüreceğiz” dedi.

        130 milyon Euro yatırımla 255 bin adet araç üretecek

        Tofaş bu yıl, ihracat ve iç pazar dahil toplamda yaklaşık 270 bin adet civarında araç satışı gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şirket, bu yıl 255 bin adetlik üretim planlarken, bu rakamın 160 bin adetten fazlasını ihraç edecek. Tofaş’ın 2013 yatırım hedefi ise 130 milyon Euro. Şirket geçen yıl yüzde 6 büyüme kaydeden bünyesindeki lüks araç satışlarının 2013’de yüzde 13 artmasını beklediğini açıkadı. Öte yandan Tofaş bünyesindeki yeni yapılanma sonrasında Alfa Romeo, Lancia, Jeep markalarının direktörlüğüne Mahmut Karacan getirildi. Koç Fiat Kredi Genel Müdürü Türker Gürtekin oldu. FerMas’ta Satış ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmakta olan Ferhat Albayrak da FerMas Müdürü olarak atandı.

        DOBLO’NUN ABD YOLCULUĞU 2014 SONUNDA BAŞLAYACAK

        Doblo’nun Kuzey Amerika standartlarına uyumlu hale getirilmesine yönelik çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Başaran, Doblo’nun Kuzey Amerika pazarına ihracatı için 160 milyon dolar yatırım yapıldığını, ihracatın 2014 sonunda gerçekleşeceğini kaydetti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa