Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil VW'nin Türkiye fabrikası için flaş iddia - Otomobil Haberleri

        Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'in (VW) yaklaşık bir yıldır planladığı Türkiye fabrikası hakkında sabah saatlerinde flaş bir iddia ortaya atılmıştı. Alman basınından Automobilwoche'nin haberinde, VW'nin söz konusu fabrika yatırımından vazgeçtiği belirtilmişti. Çıkan iddialar üzerine konuya ilişkin Volkswagen'den Bloomberg'e yapılan açıklamada ise, iddialar doğrulanırken, pandemi nedeniyle düşen tüketici talebi nedeniyle üretim kapasitesini artırmaktan vazgeçildiği kaydedildi.

        Reuters'ın aktardığına göre ise, Türk yetkililer de gelişmeyi doğruladı ve Volkswagen'in koronavirüs belirsizliği ve global ekonomik büyümede beklenen yavaşlama nedeniyle Türkiye'de planladığı fabrika yatırımını durdurma kararı aldığını ifade etti.

        Öte yandan, Almanlar son günlerde Türkiye hakkında aldıkları olumsuz kararlar ile dikkat çekiyor.

        Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan seyahat açısından riskli ülkeler listesinde, Alman turistin rağbet gösterdiği Türkiye'nin de yer alması tepki toplamıştı.

        2019'DA MANİSA'DA ŞİRKET KURMUŞTU

        Alman üretici, 2019 Ekim ayında Manisa'da 943.5 milyon TL sermayeli Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş. adı ile bir şirket kurmuştu.

        Fakat, 2019 Ekim ayının ortasında Türkiye'nin Barış Pınarı Operasyonu'nu bahane edilerek fabrika yatırımının ertelendiği açıklanmıştı.

        O tarihten sonra ise, yatırım kararı hakkındaki açıklama toplam 4 kez ertelenmişti.

        Süreç içinde Bulgaristan ve Romanya gibi ülkeler VW'yi kendi ülkelerine davet etmiş, bunun üzerine şirketten yapılan açıklamada, yatırım için Türkiye'den başka yer aranmadığı ifade edilmişti.

        123'ÜNCÜ FABRİKASI OLACAKTI

        Volkswagen'in Emden, Zwickau ve Hannover fabrikalarında elektrikli modellerine yer açma hedefi ile geçen yıl yeni bir fabrika ihtiyacı ortaya çıkmıştı.

        Bu doğrultuda, Manisa'da inşa edilmesi planlanan tesiste VW Passat ve Skoda Superb gibi modellerin üretilmesi bekleniyordu. Manisa'dan vazgeçilmesi ile birlikte, bu iki modelin üretimine Slovakya'nın Bratislava kentindeki tesiste devam edileceği kaydediliyor.

        Öte yandan, VW'nin 123'üncü fabrikası unvanını taşıyacak Türkiye fabrikasının yıllık araç üretim kapasitesinin ise 300 bin adet olması öngörülüyordu.

        1 milyar euroluk yatırım ile hayata geçirilmesi planlanan Manisa fabrikasında 4 bin kişiye de istihdam sağlanacağı bildirilmişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa