Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika deprem haberleri: Enkazın altında kalan 'Bircan' kurtarıldı

        Binlerce yıkılan ve ağır hasarlı binanın bulunduğu kentte hikayelerin yanı sıra yürekleri ısıtan görüntüler de ortaya çıkıyor.

        ALTI AHIR OLAN EVLERİ YIKILDI

        İHA'da yer alan habere göre merkeze bağlı Dardağan Köyü'nde yaşayan Birgül Tuncay ve Aziz Tuncay’ın altı ahır üstü ev olan yapıları depremde tamamen yıkıldı.

        BİR İNEĞİ ENKAZDA SIKIŞTI

        Kendileri depremi hafif sıyrıklarla atlattı ancak ahırda bulunan hayvanları onlar gibi şanslı değildi. Ahırda bulunan 4 inekten 2’si, 15 keçisi ve 30 tavuğu enkaz altında kalarak öldü. Hayatta kalan 2 inekten birisi dışarı çıkartılırken, birisi ise enkazda sıkıştı.

        REKLAM

        ENKAZA GİRİP SU VE YİYECEK VERİYOR

        Birgül Tuncay, depremin ilk gününden itibaren enkazda sıkışan ineğini kurtarmak için çabaladı ancak enkazdan çıkartamadı. 'Bircan' isimli ineğini her gün enkazın altına sürünerek girip su ve yiyecek vererek besleyip "Geldim kızım, geldim" diyerek ulaşan Birgül Tuncay, ineğiyle konuşuyor. Ölen hayvanları için gözyaşı döken Tuncay, ineğinin kurtarılmasını istiyor.

        "ÇOCUĞUM YOK, ONLARI ÇOCUĞUM YERİNE KOYUYORUM"

        Birgül Tuncay, “Biz depremde kurtulduk ama hayvanlarım enkaz altında kaldı. İki ineğim, 15 keçim, 30 tavuğum kaldı. İneklerimizden 1’ini çıkarttık, 1’i ise enkazın altında. Onu da deliğin içinden girerek suyunu, yemini veriyorum. Korka korka giriyorum ve acele çıkıyorum. Ölümü göze alıyorum. Dışarda kaldık, evimiz yok, bir şeyimiz yok. Hayvanlarımı çok seviyordum. Çocuğum yok, onları çocuğum yerine koyuyorum” dedi.

        TARIM BAKANLIĞI DEVREYE GİRDİ

        BloombergHT TV Tarım Editörü İrfan Donat, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu ifadelere yer verdi: Şimdi aldığım güzel haberi (resmi bilgi) paylaşayım: Tarım Bakanlığı ekipleri Birgül teyzemize ulaşmış. Kepçe yetersiz kaldığı için büyük iş makinesi bekleniyormuş. Kurtarmanın bugün sonuçlanması bekleniyor. Köye yem ve gıda sevk edilmiş. Veteriner hekim de bölgedeymiş....

        REKLAM

        BAKAN KİRİŞCİ, KURTARILDIĞINI AÇIKLADI

        Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adıyaman'da yetiştirici Birgül Tuncay'ın enkaz altındaki ineği Bircan'ın ekiplerin ve diğer kurumların yoğun uğraşları sonucu kurtarıldığını bildirdi.

        Bakan Kirişci, Twitter hesabından, deprem bölgesi Adıyaman'da yetiştiricilik yapan Birgül Tuncay'ın enkaz altındaki ineği Bircan hakkında açıklama yaptı.

        Kirişci, paylaşımında, "Adıyaman'da yetiştiricimiz Birgül Tuncay'ın enkaz altındaki ineği Bircan'ı ekiplerimizin ve diğer kurumlarımızın yoğun uğraşları sonucunda sağ salim kurtardık. Bir canı daha kurtarmak için çalışan herkese teşekkürler." ifadesini kullandı.

        "50 milyar" demişti! Heyecan fırtınası yaratan yardımsever konuştu!
        Haberi Görüntüle
        İşte il il acil yıkılması gereken bina sayısı!
        Haberi Görüntüle
        Fay hattı havadan görüntülendi! İTÜ'lü deprem bilimci Prof. Dr. Akyüz: Narlı Fayı yine kırılacak!
        Haberi Görüntüle
        207 saat sonra enkazdan çıktı! O yemeği istedi!
        Haberi Görüntüle
        Sosyal medyada tartışma yaratmıştı! Üçgen binanın müteahhidi konuştu!
        Haberi Görüntüle
        Hayatının baharındaydı! Gözde'ye veda...
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa