Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024 tarihinde popüler sosyal medya platformu Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirdi. Herkes ilk başta Instagram'ın çöktüğünü düşünerken olayın perde arkası belli oldu.

BTK'nin 'site bilgileri sorgu sayfası'nda Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi. Kapatılma nedeni olarak ise “katalog suçlar” açıklaması yapıldı. Katalog suçlar, çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu içeriyor.

48 SAATLİK SÜRE DOLDU

48 saati aşkın süre geçti, ancak Instagram henüz resmi bir açıklama yapmadı. Katalog suçlar kapsamında kapatılan Instagram’a mahkeme kararı zorunluluğunu devreden çıkarabileceği ifade ediliyor. Ancak şu an için erişim engeli devam ediyor. BTK'nın aldığı karar doğrultusunda Instagram'ın kapatılmasına yönelik 48 saat içinde mahkeme kararı alınması gerekiyordu. Bu süre 4 Ağustos gecesinde doldu. Bu süre içerisinde herhangi bir mahkeme kararı olmazsa erişim engeli kaldırılacaktı ve platforma erişim yeniden açılmış olacaktı. Instagram’ın kapalı olma durumu devam ediyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ