Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Huawei Honor Play inceleme - Teknoloji Haberleri

        Özellikle oyuncular için geliştirilen Honor Play, yüksek grafikleri mobil oyunları çalıştırmak ve kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak için geliştirildi. Bakalım performans özellikleri ile bizleri memnun edebilecek mi?

        Son yıllarda büyük bir atılım göstererek akıllı telefon sektöründeki payını arttıran Huawei, Apple ve Samsung gibi teknoloji devlerini karşısında önemli bir rakip olduğunu göstermeye başladı. Şirketin bir alt markası olan ve hedef kitle olarak genç tüketicileri seçen Honor ise performans ile uygun fiyatı bir arada sunmaya odaklanıyor. Yeni Honor Play ise bir oyun telefonu olarak karşımıza çıkıyor.

        REKLAM

        KAPATILABİLEN ÇENTİK SEÇENEĞİ

        Alüminyum metal kaplamasıyla dikkat çeken Honor Play’ın dizayn olarak Honor 10’dan fazlasıyla esinlendiğini söyleyebiliriz.

        176 gram ile Honor 10’dan biraz daha ağır olan akıllı telefon, boyutları sayesinde (157.9 x 74.3 x 7.5mm) ele daha iyi oturuyor ve rahat bir oyun deneyimi sunuyor.

        6.3 inçlik (1080 x 2340 piksel) ekrana sahip olan cihaz 19.5:9’luk en boy oranına sahip. Bunun sebebi ise ekranın üst kısmında ön kameraya ve diğer sensörlere ev sahipliği yapan bir çentiğin var olması.

        Eğer son yıllarda resmen moda olan bu çentik olayının sevenlerinden biri değilseniz, bunu kapatma seçeneği de kullanıcıya sunulmuş.

        Bu durumda çentik kısmı siyahlaşıyor ancak yine de ekranın o bölümünü boşa harcamış olarak hissetmiyorsunuz çünkü ekran alt kısımdaki çerçeveye doğru biraz daha kayıyor.

        REKLAM

        Full HD+ ekranı ve inç başına 409 piksellik çözünürlüğü ile Honor Play, renkleri ve görüntüyü temiz tutmaya odaklanıyor.

        Bu konuda Samsung Galaxy Note 9 ve S9 ailesi gibi olmasa da piyasadaki diğer telefon modellerini göz önüne aldığımızda iyi bir ekran deneyimi yaşatıyor.

        Müzik için Bluetooth ve 3.5 mm girişi bulunan telefon, elinizde film izlerken ya da oyun oynarken kulaklık takmanız daha iyi sonuç verebiliyor. Çünkü Honor Play’ın tek hoparlörü var ve elinizle tutarken tıklamanız muhtemel.

        TURBO, YÜKLEME HIZINI KISALTIYOR

        Oyun oynamak demişken asıl amacı bu olan Honor Play’ın performans özellikleriyle birlikte oyun oynama deneyimine bir göz atalım.

        Öncelikle söylemek gerekirse cihaz, piyasada var bulunan yüksek grafikli mobil oyunları rahatlıkla kaldırabiliyor. Yeni bölümler yüklenirken herhangi bir yavaşlamaya pek rastlanmıyor.

        REKLAM

        Honor’un GPU Turbo güncellemesi ise burada devreye girip, yükleme hızına olumlu yansıyor.

        Ayrıca şirketin açıklamasına göre GPU Turbo özelliği; Asphalt, PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) ve Mobile Legends gibi yüksek grafikli oyunlarda performansı daha fazla arttırıyor.

        SNAPDRAGON 845’E RAKİP KİRİN 970 İŞLEMCİ

        Honor Play, gücünü HiSilicon Kirin 970 işlemciden alıyor. Kirin çipler Huawei tarafından yapılıyor ancak kardeş markası Honor da aynı çiplerden yararlanıyor. Qualcomm’un Snapdragon 845’ine rakip olan Kirin 970, üst düzey modellerde kullanılmakta ve aynı anda birden fazla uygulamayı çalıştırmak konusunda iddialı.

        4 GB veya 6 GB’lık versiyonları olan Honor Play, 64 GB depolama alanı sunuyor. Performans kıyaslama testlerinde de cihaz, Huawei P20 Pro ile benzer skorlar elde ediyor. Honor Play, ayrıca özel olarak PUBG, Fortnite ve diğer yüksek grafikli oyunları oynabilmek için tasarlanmış. 64 GB depolama kapasitesinin 256 GB’a kadar artırılabileceğinin de belirtelim.

        REKLAM

        KABLOSUZ ŞARJ YOK

        Oyun söz konusu olduğunda cihazın performansı kadar bataryası da önem taşıyor. Honor Play’ın 3750 mAh bataryası var. Bu teknik değer, Full HD ekranı tam parlaklıkla kullanıldığında, bir günü tek bir şarj ile geçirebilmeye imkan sağlıyor. Ancak oynadığınız oyunlarda ve seyrettiğiniz videolarda ekstra bir tüketim olacağından batarya biraz daha hızlı azalacaktır. Cihazda, kablosuz şarj özelliği yok ancak hızlı şarj özelliği var.

        ÜÇ KAMERA İLE GELİYOR

        Cihazın arkasında iki, önünde ise bir adet olmak üzere toplam üç adet kamera var. Ana kamerası 16 megapiksel çekim kalitesi, F2.2 açıklık ve 2 MP derinlik sensörü bulunduruyor. Ön taraftaki selfie kamerası ise 16 MP çekim kalitesine ve f/2.0 sensöre sahip.

        Sonuç olarak Honor Play, sektörde çığır açan bir telefon olmasa bile etkileyici bir cihaz. Markanın Honor 7X ile Honor 10 modeli arasında değerlendirilebilecek olan Honor Play'in Türkiye satış fiyatı ise 2799 TL olarak açıklanmış.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa