Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Döviz piyasalarında son dakika | Euro ve dolar neden düşüyor, ne oldu ve yükselecek mi? 28 Haziran 2022 Salı canlı döviz kuru Dolar ne kadar, euro kaç TL? Güncel döviz kurları canlı takip ekranı - Döviz Haberleri
        • 1

          Dolar ve euro piyasalarında son durum merak ediliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) finansal istikrarı destekleyici yeni adımları açıklaması sonrasında dolar 16,30 seviyelerinden işlem görürken euro kuru 17,25 civarında seyrediyor. Peki, " Euro ve dolar neden düşüyor, yükselecek mi?" İşte 28 Haziran 2022 canlı dolar ve euro kuru...

        • 2

          DOLAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI?

          Dolarda cuma günü yaşanan hareket hareket BDDK'nın ticari kredilere yönelik yeni düzenlemesinin açıklanmasıyla benzer saatlerde başladı. BDDK, ticari TL cinsi kredi kullanılabilmesi için şirketlerin döviz varlıklarını 15 milyon TL'nin üzerine çıkarmama şartı getirdi.

          Halihazırda nakdi döviz varlığı 15 milyon TL üzeri olan şirketler ise bu varlığı aktifinin ya da satış hasılatının yüzde 10'unu aşması durumunda yeni nakdi TL ticari kredi kullanamayacak.

          BDDK'nın bu kararı bir sıkılaşma adımı olarak kabul edildi. Analistler bunun yanında cuma kapanış sonrası olağandışı yükseklikte işlem hacimleri görüldüğünü ve bunun bir sermaye girişine işaret edebileceğini belirtti.

          BDKK KARARININ PERDE ARKASI

        • 3

          EURO VE DOLAR NEDEN DÜŞÜYOR?

          Analistler, enflasyon ve resesyon arasında gidip gelen endişelerin yatırımcıların odağında kalmaya devam ettiğini belirterek, açıklanan veriler, emtia fiyatlarının seyri ve merkez bankası yetkililerinin sözle yönlendirmeleri ile döviz piyasasındaki oynaklığın sürdüğünü söyledi.

          Yurt içinde ise BDDK'nin arka arkaya açıkladığı yeni adımlarının TL varlıkları desteklediğine işaret eden analistler, gelecek hafta Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) düzenleyeceği Merkez Bankacılığı Forumu'nda ECB Başkanı Christine Lagarde, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey'in açıklamalarının kritik önem taşıdığını kaydetti.

        • 4

          Analistler, gelecek haftanın veri gündeminin de yoğun olduğunu ifade ederek, teknik açıdan dolar endeksi için 105'in direnç, 103,9'un destek konumunda bulunduğunu bildirdi.

          Bu arada BDDK tarafından yapılan açıklamaya göre, finansal istikrarın güçlendirilmesine ve kaynakların daha verimli kullanılarak kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yönelik koordineli makro ihtiyati adımlar atılmasına karar verildi.

          Bu kapsamda, bankalar ve finansal kuruluşlar dışındaki bağımsız denetime tabi şirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının TL karşılığının 15 milyon liranın üzerinde olması halinde, bu şirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının en güncel finansal tablolarına göre aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 10'unu aşması durumunda, söz konusu şirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmayacak.

        • 5

          DOLAR NE KADAR, KAÇ TL?

          İki haftanın en dip seviyesini gören Dolar kuru 27 Haziran 2022 Pazartesi günü 09:15 itibarıyla alış'ta 16,2588, satış'ta 16,3098 TL'den işlem görüyor.

          CANLI DOLAR KURU İÇİN TIKLAYINIZ

        • 6

          EURO NE KADAR?

          BDDK'nın açıklamasının ardından düşüş gözlemlenen euro piyasalarında dalgalanmalar sürüyor. 27 Haziran günü alış'ta 17,1614, satış'ta 17,2543 TL'den işlem görüyor.

          CANLI EURO KURU İÇİN TIKLAYINIZ

        Haberi Hazırlayan: Tutku Bulut
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa