Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Bilgin'den sendika açıklaması - İş-Yaşam Haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2023 yılı için geçerli olacak asgari ücret miktarında yapılan artışa ilişkin olarak konuştu.

        Bakan Bilgin, "2023 yılı için asgari ücrette bir önceki yıla göre yüzde 100 artış sağlayarak emekçilerimizi enflasyona ezdiremeyeceğimize ilişkin verdiğimiz sözü tutmuş olduk” açıklamasını yaptı.

         Yeni asgari ücret belli oldu
        Yeni asgari ücret belli oldu Haberi Görüntüle

        Özel sektörde yapılan toplu sözleşmelerde varılan sözleşme ücretlerine yaklaşan, bazılarında ise bu ücretleri aşan 8 bin 500 liralık asgari ücretin belirlenmesinin bütün yurtta emekçiler tarafından memnuniyetle karşılandığına vurgu yapan Bakan Bilgin, "Yaptırdığımız araştırmalardan bize gelen bilgilere göre bazı küçük sendikaların, 8 bin TL’nin üzerinde yapılacak bir asgari ücret tespitinden endişe duydukları görülmüştür. Özel sektörde yaşanan bu sorunların farkındayız ve bunun aşılması için sendikalarımızı güçlendirmek üzere bazı adımlar atmak gerektiğinin bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        'YÜZDE 100 ARTIŞ TARİHSEL ÖNEME SAHİP'

        Bilgin, toplu sözleşmelerde en yüksek ücret seviyelerine ulaşan Asgari Ücret Komisyonunun üyesi olan işçi temsilcilerinin ve Türk-İş yönetiminin asgari ücrette 9 bin TL’nin altına imza atmayacaklarını açıklamasının bu yılki asgari ücretin belirlenmesinde üçlü mutabakatın oluşmamasına yol açtığına da değindi.

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, "Bütün bunlara rağmen hükümet ve işveren imzasıyla noktalanan görüşmelerde dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu şartlarda 8 bin 500 TL’lik net asgari ücret seviyesine ulaşılması, yüzde 100’lük bir artış sağlanması tarihsel bir öneme sahiptir" ifadelerini kullandı.

        'GERÇEKLİK ALGISINI TAHRİP EDİYORLAR'

        Bakan Bilgin, dün Habertürk TV'de katıldığı yayında açıklamalarda bulunmuş, Türk-İş'in daha önce açlık sınırını 7 bin 785 lira olarak açıklamasını eleştirmişti.

         Bakan Bilgin'den Habertürk'e açıklamalar
        Bakan Bilgin'den Habertürk'e açıklamalar Haberi Görüntüle

        Bilgin, "Sendikaların bu tür şeyleri, onların kendi taleplerini güçlendirmek olarak kabul edilebilir ama gerçeklik algısını tahrip eder. Bilimsel olmayan tespitler üzerine yapılmış çalışma. Ama kamuoyunun bunu böyle algılaması oldukça sorunlu oluyor. Sadece TÜRK-İŞ'in değil birçok kurumun yaptığı bu tür çalışmaları bilimsel bulmuyorum. Bu gerçekliği tahrip ediyor" demişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa