Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Tanju Özcan CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ihraç edildi - Güncel haberler

        Özcan, Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulunmuştu. Ardından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. 20 Temmuz’da yapılan toplantıya rapor sunarak savunma vermeyen Özcan için kurul bir kez daha toplandı. Ve ihraç kararı aldı.

        Kararın gerekçesinde parti programı ile yetkili organ ve grup kararlarına aykırı davranmak, partide aldığı görev ve sorumluluk ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak gibi maddeler sıralandı.

        Tanju Özcan ihraç kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla değerlendirdi ve Kılıçdaroğlu için “Atatürkçü kimseyi partide bırakmamakta kararlı” dedi.

        REKLAM

        Tanju Özcan daha önce de belediye meclis toplantısında yaşadığı tartışma ve meclis üyesi kadına yönelik sözleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. Hakkında 1 yıl geçici çıkarma cezası verilen Tanju Özcan haziran ayında partiye yeniden dönmüştü.

        Bolu Belediye Başkanı son olarak 10 gün süren ve Bolu’dan başlayıp Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde sona eren “Adalet ve Değişim Yürüyüşü” nü gerçekleştirmişti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa