Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Son dakika haberi Çalışma Bakanı Bilgin, Memur-Sen heyeti ile bir araya geldi - Sosyal Güvenlik Haberleri

        Asgari ücretteki artışın ardından gözler memur ve memur emeklilerinin maaş zamlarına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Memur-Sen heyeti ile bir araya geldi. Toplantıya Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Memur-Sen'e bağlı 11 sendikanın yöneticileri katıldı.

        ''VERGİ MATRAHI KONUSUNDA HUZURSUZLUĞUMUZ VAR''

        Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, 1 saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada taleplerini dile getirdiklerini aktardı. Yalçın, vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettiklerini aktardı. Yalçın ''Vergi matrahı yükseltilmeli oran yüzde 15'e sabitlenmeli '' dedi.

        Asgari ücrete yüksek zam yapmanın gerekçesinin memurlar için de geçerli olduğunu belirten Yalçın ''Memurlara enflasyon farkının dışında bir zam yapılması zaruri hale geldi. En düşük memur maaşında iyileştirme yapılması gerekiyor. Kiralar memurları zorluyor, büyük şehirlerden kaçış başladı'' diye konuştu.

        Yalçın, 3600 ek gösterge konusunda da ''Beklentimiz ek göstergede adaletin sağlanması'' ifadesini kullandı.

        Yalçın, yerel yönetimlerde işten atılan 5393’e tabi sözleşmeli memurların yeniden işe alınması ve 4A kadrosuna alınacakların konumuna uygun işe alınmasını talep ettiklarin kaydetti.

        Memur ve memur emeklisinin maaş zammı, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyonuyla şekillenecek. SSK ve Bağkur emeklileri de 6 aylık enflasyon oranına göre maaş zammı alacak. Öncesinde sendikalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'le bir araya gelerek taleplerini iletiyor. 21 Aralık'ta da Kamu-Sen yöneticileri, ek zam, vergi dilimi ve sözleşmelilere kadro konusundaki taleplerini paylaştı.

        Yeni asgari ücret belli oldu
        Haberi Görüntüle

        2023 yılında uygulanacak asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Aralık'ta açıkladı. Yeni asgari ücret: Net 8 bin 506 TL, brüt 10 bin 8 TL oldu.

        REKLAM

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yılın son Kabine toplantısı sonrası, memur ve memur emeklilerinin maaş artışlarına ilişkin, "Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken de, sosyal yardım yelpazesini genişletirken de, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerini büyültürken de bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da yine bu yaklaşımla yapacağız." dedi.

        SON DAKİKA HABERLERİ için ayrıca HABERTURK.COM uygulamasını,

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa