Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sivil Toplum Ramazan ayında havayollarında umre dopingi - İş-Yaşam Haberleri

        16 Mayıs Çarşamba günü Ramazan ayı başlıyor.Ramazan'a artık sayılı günler kala umreye gidişlerde de önemli artışlar yaşanmaya başladı.Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen umrecilerin Suudi Arabistan'a kafileler halinde gidişleri de arttı.

        Suudi Arabistan'a uçan Türk ve yabancı havayolu şirketleri yoğun talep alırken özellikle İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde umre kafileleri eksik olmuyor. Umre talepleri hem havayollarını hem de tur düzenleyen şirketlerin yüzünü güldürdü.

        SUUDİ ARABİSTAN BİNİŞ BANKOLARI DA YOĞUN

        Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre, ekonomik umre turlarında artış olduğunu dile getiren hac ve umre turizmi düzenleyen Turgut Şimşek,"Geçen yıla göre artış gözlemliyoruz.Ramazan ayında kutsal topraklarda olmak isteyen vatandaşlarımızın tur şirketlerine başvurularında artış var" dedi. Ramazan ayında kutsal topraklarda olmak isteyen vatandaşlar,Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nden dualarla ve gözyaşları içinde uğurlanıyor. Havayolu şirketlerinin biniş bankolarında umre kafileleri eksik olmuyor. Kafile rehberleri, kutsal topraklarda nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda vatandaşlara yolculuk öncesi bilgiler veriyor.

        THY'DE ÜÇ AYDA UMRE REKORU KIRDI

        Türk Hava Yolları da bu yılın üç ayında rekor düzeyde 1714 umre seferinde 209 bin yolcu taşıdı.Geçtiğimiz yıl aynı dönemde THY 1670 umre seferinde 187 bin yolcu taşımıştı. Bu yıl THY'nin tüm zamanların rekorunu kırması bekleniyor.Türk Hava Yolları, Ramazan ayında yolcular için bir dizi yenilik yaptı.Türk Hava Yolları Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerine denk gelen uçuşlarında içlerinde hurma ve çorbanın da olduğu Ramazan menüleri ikram edecek.

        DİYANET İŞLERİ'NİN TUR FİYATLARI ŞÖYLE

        Diyanet İşleri Başkanlığının Ramazan umresi turları,yürüme mesafeli 14 ve 30, servisli 15, 20 ve 30 gün süreli ile servisli 14 günlük Kudüs aktarmalı düzenleniyor. 14 günlük otel umre programı iki kişilik oda da kişi başı 7 bin 125 TL,3 kişilik oda da 6 bin 230 TL....30 günlük yürüme mesafeli umre programı ise iki kişilik oda da kişi başı 7 bin 990 TL, 3 kişilik oda da 7 bin 550 TL...14 günlük Kudüs bağlantılı umre turları ise 2 kişilik oda da 7 bin 200 TL,3 kişilik oda da 6 bin 900 TL..

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa