Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler ÖSYM büroları saat kaçta açılır, kaçta kapanır? ÖSYM büroları çalışma saatleri 2019... - Merak Edilenler Haberleri

        Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kısaca ÖSYM, yüksek öğretim programlarına girmek için başvuran adaylar arasından, başarılı olma olasılıkları diğerlerinden daha yüksek olanları seçerek bu programlara yerleştirmek amacı ile 1974 yılında kurulmuştur.

        ÖSYM; KPSS, ALES, DGS, LGS, YKS, YDS, DUS, KPDS, İSG, TUS gibi sınavları düzenlemekle görevlidir. Adaylar, tüm bu sınavlara İnternet üzerinden başvuru yapabildiği gibi ÖSYM büroları vasıtası ile de başvurabilirler.

        ÖSYM BÜROLARI ÇALIŞMA SAATLERİ 2019

        ÖSYM büroları hafta içi hergün mesaiye sabah saat 08:30’da başlamaktadır. 12:30 ile 13:30 arasında bir saatlik öğle molası veren ÖSYM büroları daha sonra 13:30'da tekrar mesaiye başlar ve akşam saat 17:00’a kadar devam eder.

        REKLAM

        ÖSYM, hafta sonu yani Cumartesi ve Pazar günleri çalışmamaktadır. Ancak bu konuda istisnai bir durum söz konusudur. Başvuruların yoğun olduğu çeşitli sınav dönemlerinde ÖSYM, yapmış olduğu açıklamalar ile çok sefer ÖSYM bürolarını hafta sonu da açmayı tercih etmiştir.

        ÖSYM büroları ayrıca, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi dini bayramlarda ve ayrıca 1 Mayıs, 19 Mayıs, 23 Nisan, 29 Ekim, 30 Ağustos, 15 Temmuz ve 1 Ocak gibi resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir.

        ÖSYM İLETİŞİM BİLGİLERİ 2019

        ÖSYM Çağrı Merkezi telefon numarası: 444 67 96

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa