Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sosyal Güvenlik Memur SON DAKİKA! Memur zammı için hükümet teklifi verdi! İşte hükümetin memura zam teklifi - Sosyal Güvenlik Haberleri

        Hükümet, yaklaşık 3 milyon 200 bin memur ile 2 milyona yakın memur emeklisinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi kapsamındaki zam teklifini açıkladı.

        Çalışma, Sosyal Hizmetler Ve Aile Bakanı Bakan Zehra Zümrüt Selçukmemur ve memur emeklilerinin 2020 ve 2021 yıllarındaki mali ve sosyal haklarını kapsayan 5'inci Dönem Toplu Sözleşmesi için Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Heyeti arasındaki dördüncü toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

        Teknik düzeyde yürütülen bu çalışmalara ilgili kurum ve kuruluşlardan yetkililerin katıldığını belirten Bakan Selçuk"Süreçleri dijital hale getirmeye yönelik çalışmaları başlattık. Komisyon raporlarımız paylaşıldı. 9 Ağustos tarihindeki ikinci toplantımızda yetkili sendika başkanlarımızdan dinledik." dedi.

        Hükümetin zam teklifini açıklayan Selçuk "Kamu çalışanlarımızın maaşlarında; 2020 yılının birinci altı aylık döneminde yüzde 3.5, ikinci altı aylık döneminde yüzde 3, 2021 yılının birinci altı aylık döneminde yüzde 3, ikinci altı aylık döneminde de yüzde 2.5 oransal artış yapılmasını;her altı aylık dönem sonunda gerçekleşen enflasyon oranının, o altı aylık dönemde yapılan artış oranını aşması halinde; aradaki farkın bir sonraki altı aylık dönemin başlangıcından itibaren, kamu çalışanlarının aylık ve ücretlerine yansıtılmasını teklif ediyoruz" dedi.

        REKLAM

        MEMUR-SEN: YENİ BİR TEKLİF BEKLİYORUZ

        Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Teklif piyasa gerçekleriyle uyumlu değil" dedi. Yalçın bu teklifi yok saydıklarını ve yeni bir teklif beklediklerini kaydetti. Yalçın heyeti dışarıya çıkardı

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa