Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema Karantina günlerinde aile ile izlenecek en güzel filmler
        • 1
        • 2

          BİZİM AİLE
          Yönetmen: Ergin Orbey

          Yıllar önce eşlerini kaybeden 4 çocuklu Yaşar Usta ile 3 çocuklu Melek Hanım'ın yeniden bir 'aile' olma mücadelesini anlatan 1976 tarihli film, defalarca izlense de sıcaklığından hiçbir şey kaybetmeyen bir Yeşilçam klasiği.

        • 3

          EVDE TEK BAŞINA
          Yönetmen: Chris Colombus

          Ailesinin tatile giderken evde unuttuğu Kevin'in iki hırsızla giriştiği 'amansız' mücadeleyi anlatan zamansız bir klasik. Başroldeki Macaulay Culkin'in sevimlilği iki hırsızı canlandıran Joe Pesci ve Daniel Stern'in ustalığı filmin güçlü yanları olarak öne çıkıyor.

        • 4

          FROZEN
          Yönetmen: Jennifer Lee-Chris Buck

          Birçok eleştirmen tarafından Disney'in en iyi animasyon filmi olarak kabul edilen Frozen, iki kardeş prenses Anna ve Elsa'nın öyküsünü anlatıyor. Dağcı Kristoff, ren geyiği Sven ve kardan adam Olaf gibi karakterleriyle sadece çocukların değil yetişkinlerin de favori filmlerinden oldu.

        • 5

          TOSUN PAŞA
          Yönetmen: Kartal Tibet

          Tellioğulları ile Seferoğulları'nın 'Yeşil Vadi' için mücadelesi kadar çok az şey bizi bu kadar çok güldürmüştür herhalde. Kemal Sunal ile Şener Şen'in karşılıklı dörtürdüğü her izlendiğinde yeni bir komik anın keşfedildiği hiç eskimeyen zamansız bir klasik.

        • 6

          GROUNDHOG DAY
          Yönetmen: Harold Ramis

          Bir haber için istemeye istemeye gittiği kasabada her sabah aynı güne uyanan hava durumu sunucusu Phil Connors'ın öyküsünü anlatan film tam da evlerimize sıkışıp kaldığımız şu günler için birebir... Bill Murray ve Andie MacDowell'ın baş rolleri paylaştığı film tüm zamanların en iyilerinden.

        • 7

          E.T.
          Yönetmen: Steven Spielberg

          Arkadaşları tarafından dünyada unutulan uzaylı E.T. ve bir grup çocuğun dostluğu. Büyüklerin bir kez daha izlemeye "Hayır" diyemeyeceği, ilk kez izleyecek olan çocukların büyüleneceği nefis bir modern zamanlar masalı.

        • 8

          HARRY POTTER
          Yazan: J.K. Rowling

          Hogwarts Büyücülük Okulu'nda büyücülüğün inceliklerini öğrenirken bir yandan da arkadaşları Hermione ve Ron'un da yardımıyla kötü büyücü Voldemort'la savaşan Harry Potter'ın öyküsü 7'den 70'e herkese hitap ediyor. J.K. Rowling'in yazdığı seriden uyarlanan 8 filmlik Harry Potter'ı külliyatını keşfetmenin ya da yeniden o büyülü dünyaya girmenin tam zamanı.

        • 9

          MAVİ BONCUK
          Yönetmen: Ertem Eğilmez

          Emel Sayın'ın dinlemeye gittikleri gazinoda gelen hesaba itiraz ettikleri için tartaklanan 6 arkadaş intikam için gazinonun assolistini kaçırmaya karar verir. Emel Sayın'ın halıya sarılıp kaçırlıdığı sahne Yeşilçam'ın en ikonik anlarından biri olarak hafızalara kazınır. Kemal Sunal, Tarık Akan, Münir Özkul, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Halit Akçatepe, Emel Sayın, Adile Naşit... Bir kez daha izlemek için ne bekliyorsunuz...

        • 10

          UP
          Yönetmen: Pete Docter

          Çok sevdiği eşi Ellie'yi kaybettikten sonra hep hayalini kurduğu 'Cennet Şelalesi'ni bulmak için evini balonlarla uçurarak yola çıkan yaşlı Carl'ın öyküsünü izlerken insanın kalbinin erimemesi mümkün değil. Genç izci Russell uçamayn kuş Kevin'li 'Up' her çocuğun her yetişkinin izlemesi gereken bir film...

        • 11

          ÇARLİ'NİN ÇİKOLATA FABRİKASI
          Yönetmen: Mel Stuart

          Çikolata fabrikasını kendisinde sonra yönetecek birini bulmak için bir yarışma düzenler. Yarışmada finale kalan 5 çocuktan biri olan yoksul Çarli, fabrika turu sırasında açgözlülüğün kötülüğünden hayvan sevgisine birçok şey öğrenir... Gene Wilder'ın unutulmaz bir Willy Wonka olduğu film tam bir aile filmi...

        • 12

          BIG
          Yönetmen: Penny Marshall

          Büyümeyi çok isteyen 13 yaşındaki Josh'un dileği kabul olur! Bir sabah uyanır, vücudu yetişkin ama beyni hala 13 yaşındadır. Başlarda büyümek eğlenceli olsa da işler hiç de umduğu gibi gitmez... Tom Hanks'e 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Oscar adaylığı kazandıran bu nefis filmi izlemeyen kalmasın lütfen...

        • 13

          ADLICE HARİKALAR DİYARINDA
          Yönetmen: Tim Burton

          Lewis Caroll'ın ölümsüz eserinin onlarca uyarlamasında Tim Burton tarafından beyazperdeye aktarılanını seçtik sizin için. Çılgın Şapkacı'yı Johnny Depp'in, kötü kraliçeyi Helena Bonham Carter'ın, Alice'i Mia Wasikowska'nın c anlandırdığı bu rengarenk film, tüm aileye harikalar diyarına götürecektir.

        • 14

          SEV KARDEŞİM
          Yönetmen: Ertem Eğilmez

          Çalıştığı fabrikanın sahibinin oğlu Ferit'i kendisine aşık edebileceği üzerine iddiaya giren Alev'in evdeki hesabı çarşıya uymaz. İddia çok geçmeden gerçeğe dönüşür. Tark Akan ve Hülya Koçyiğitli 'Sev Kardeşim' Haberturk.com editörlerinin de favorisi:)

        • 15

          TOY STORY 3
          Yönetmen: Lee Unkrich

          Andy artık büyümüş, üniversiteye gitmek üzeredir. Oyuncaklarla oynamayı bırakmıştır. Kovboy Woody, Buzz diğer oyuncaklar yanlışlıkla bir 'yuva'ya gönderilirler. Woody tüm oyuncakları eve dönmeye ikna eder... Toy Story 3 serinin en iyisi ama tüm seriyi baştan izlemenin de kimseye bir zararı olmaz...

        • 16

          ARİF V 216
          Yönetmen: Kıvanç Baruönü

          Dünyalı Arif ile insan olmak isteyen Gora'lı robot 216, uzaylı düşmanı halktan kaçarken zaman makinasıyla 1969 gider. Zeki Müren'den Sadri Alışık'a onlarca tanıdık 'yüz'ün önümüzden geçtiği bu nefis komedide Cem Yılmaz toplumsal hafızamızı gıdıklıyor. Tam da bugünlerde ihtiyacamız olan dayanışma, aile olma, dostluk gibi kavramları bizlere yeniden hatırlatıyor... Defalarca izlenir..

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa