Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadınlar için dış görünüş ne kadar önemli? Kadınlar dış görünüşe önem veriyor mu?
        • 1

          Her insanın ilk olarak dikkat ettiği şeylerden birisi elbette dış görünüştür. Psikologlar yeni tanıştığımız biriyle kararlarımızı onları ilk gördüğümüz 5 saniye içinde verdiğimizi söylüyor. Florida State University'de yapılan bir araştırmaya göre ise kendilerinden daha az çekici erkeklerle ilişki yaşayan kadınlar diğerlerine göre daha mutlu. Araştırmaya göre bu durumun 5 temel sebebi var.

        • 2

          1. KONUŞMAK DAHA KOLAY

          Güzellik çoğu zaman bir güç unsuru olarak gözükse bile aslında geri tepebilecek bir özelliktir. Çoğu insan güzel olan biriyle konuşmaktan çekinir. Bu insanların soğuk olacağını düşünür ve yanlarında rahat edemeyiz. Güzellik standartlarına göre ortlama erkeklerle sohbet etmek daha kolay.

        • 3

          2. DAHA GÜVENİLİR VE İYİ OLDUKLARI DÜŞÜNÜLÜR

          Toplum görüşünde genellikle daha az çekici olan erkeklerin daha güvenilir ve kibar olduğu düşünlür. Yirmili yaşlarının sonunda yeni evli ve kadınların eşlerinden daha çekici olduğu evliliklerin üzerinde yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin eşlerini memnun etmek için daha fazla çabaladığı ortaya çıktı.

        • 4

          3. BASKI ALTINDA HİSSEDİLMİYOR

          Yine aynı araştırmaya göre kadınlar, kendilerini daha az baskı altında hissediyor. Tam tersi durumda olan kadınların ise kendilerini daha çok baskı altında hissettiği yani yetersiz hissetme eyilimi içerisinde olduğu görüldü.

        • 5

          4. DAHA YARDIM SEVER OLDUKLARI DÜŞÜNÜLÜYOR

          Araştırma sonucunda, bir ilişkide kendisini daha az çekici hisseden tarafın karşı tarafa daha çok hediye aldıkları ve ev işi yaptıkları ortaya çıktı. Bu davranışlar sonucunda takdir edilmiş hissiyatı ile ilişkinin güçlendirildiği düşünülüyor.

        • 6

          5. İLİŞKİYE DAHA DEĞER VERDİKLERİ GÖRÜŞÜ VAR

          Psikologlara göre daha az çekici olan kişiler genellikle uzun süreli ilişki yaşamayı tercih ediyor. Böylelikle zamanlarını ilişkilerine ayırabiliyorlar.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa