Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İZMİR'in2'nci Lig'de mücadele eden köklü kulüplerinden Altınordu, 1970 yılında bu yana Süper Lig'de yer almamasına rağmen, son yıllarda vitrine çıkardığı oyuncuların en üst kategoride forma giymesiyle gururlandı. Kırmızı-lacivertli kulübün altyapısından yetişen ya da yolu Altınordu'dan geçen pek çok oyuncunun geçen sezon Süper Lig'de görev yapması dikkatlerden kaçmadı. Altınordu patentli en ünlü iki yıldız Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü'nün yanı sıra yine eski Altınordulu Mert Hakan Yandaş geçen sezon Fenerbahçe'de top koşturdu.

        Altınordu patentli Enis Destan ve Muhammet Taha Tepe Trabzonspor'un başarısı için ter döktü. Eski Altınordu oyunculardan Ali Emre Kasımpaşa'da oynarken, Erdoğan Yeşilyurt Antalyaspor'da Erce Kardeşler ve Kerim Alıcı Hatayspor'da Oğulcan Ülgün ve Kahraman Demirtaş Konyaspor'da, Ali Yaşar ve İbrahim Yılmaz ise İstanbulspor'da forma giydi. Sinan Osmanoğlu Çaykur Rizespor, Yiğit Emre Çeltik ise Kayserispor formasıyla Süper Lig'de 1'er kez şans buldu. Berke Özer ise Eyüpspor'la Süper Lig'e çıkma sevinci yaşadı. Altınordu forması giymiş toplam 15 futbolcu geçen sezon Süper Lig'de oynadı.

        SALİH VE TAYLAN'I DA YETİŞTİRDİ

        Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, Bucaspor'da futbol akademisi başkanı olduğu dönemde Beşiktaşlı Salih Uçan ve geçen sezon Samsunspor'da kiralık oynayan Galatasaraylı Taylan Antalyalı'yı yetiştirdi. Salih'i Marmarisspor altyapısından, Taylan'ı ise Muğlaspor altyapısından Bucaspor'a getiren Seyit Mehmet Özkan, geçmiş yıllarda A Milli takım forması giymeyi başaran iki oyuncunun gelişiminde pay sahibi oldu.

        YURT DIŞINDA 3 İSİM GÖREV YAPTI

        Altınordu altyapısından yetişen 3 futbolcu geçen sezon yurtdışında forma giydi. Altınordu'dan 2020 yılında Başakşehir'e transfer olan stoper Ravil Tagir, son 2 sezonda kiralık olarak Belçika'nın Westerlo kulübünde görev yaptı. Kırmızı-lacivertli kulüpten 2022'de ayrılıp o dönem Bundesliga'da oynayan Arminia Bielefeld'e transfer olan Burak İnce, 2023-24 sezonunu Polonya'nın Slask Wroclaw takımında geçirdi. Geçen yaz döneminde yuvadan uçan Emircan Gürlük ise sezonu Rusya temsilcisi Orenburg'da tamamladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        İzmir İlçeleri
        Tüm İzmir Haberleri
         İzmir

        İzmir

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa