Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil General Mobile GM 9 Pro inceleme - Teknoloji Haberleri

        Döviz kurundaki hareketler ve akıllı telefonlara gelen fiyat artışlarından sonra kullanıcılar yerli üreticilere daha fazla yönelmeye başladılar. Bu şirketlerden biri olan General Mobile, Türkiye’de üretilen GM 9 Pro’yu geçtiğimiz haftalarda tanıtttı.

        Dünyaca ünlü kamera performans kıyaslama sitesi olan DxOMark’ta 90 puanla olumlu görüşler almayı başaran cihaz, orta segment olarak sunduğu üst düzey özellikler ile dikkat çekiyor.

        6 inçlik AMOLED ekrana sahip olan General Mobile GM 9 Pro, Full HD+ 1080 x 2160 piksellik ekran çözünürlüğünü destekliyor. İnç başına düşen piksel sayısı ise 402 ppi.Cihazın ekranı Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Böylece gelişigüzel çiziklere ve kazınmalara karşı direnç gösteriyor.

        REKLAM

        Performans özelliklerinden bahsedecek olursak cihazın orta segmentin üstünde yer aldığını söyleyebiliriz. İşlemci olarak Qualcomm Snapdragon 660’tan gücünü alan General Mobile GM 9 Pro, grafik işlemcisi olarak ise Adreno 512’yi kullanıyor.

        ANDROID 9 PIE DESTEĞİ

        4 GB RAM kapasitesi ile birlikte 64 GB’lık depolama hafızası sunuyor.microSD kart desteği ile 256 GB’a kadar bellek boyutuna sahip olabilirsiniz.

        İlk piyasaya çıktığında Android 8.1 çalışan cihaz, yeni gelen güncellemesi sayesinde bu işletim sisteminin en güncel versiyonu olan Android 9 Pie Beta ile kullanılabilir. Cihazın pil ömrü ise kullanıcısını tatmin edecek düzeyde. 3800 mAh bataryaya sahip olan model, tek şarjla bir günden fazlasını rahatlıkla çıkartabiliyor (Elbette kullanımınıza göre değişkenlik gösterebilir).

        GÖRÜNTÜL SABİTLEME VE 3 KAMERA İLE GELİYOR

        .png
        .png

        General Mobile GM 9 Pro, kamera özellikleri ile orta segmentteki rakiplerini oldukça zorlayacak gibi görünüyor. Modelin arka yüzünde iki ve ön tarafında ise bir tane olmak üzere üç adet kamera mevcut. Birinci kamera Dual LED flaşlı 12 megapiksel ve f/1.8 lense sahip. Otomatik olarak odaklama yapıyor ve elektronik olarak görüntüyü sabitliyor.

        Hem fotoğraf çekerken hem de video kaydederken deneyimlediğimiz üzere parlak ışıkta dahi bu odaklama hızı, kullanıcılara ortalamanın üstünde bir performans sunuyor ve seri bir çekim yapma fırsatı oluşturuyor.

        ORTA-ÜST SEGMENTTE İDDİALI

        .png
        .png

        Bu arada video çekimlerinin 4K kalitesinde yapılabileceğinin altını çizelim. İkinci kamera 8 megapiksel ve f/2 lensle birlikte 1/4″ sensöre sahip. Ayrıca cihazın ön tarafındaki selfie kamerasının ise 8 megapiksel çözünürlüğü var.

        Sonuç olarak orta-üst segmentte yer alan General Mobile GM 9 Pro’nun performans ve kamera özelliklerinin memnun edici olduğunu söyleyebilirim. Özellikle yerli üreticiler tarafından piyasaya çıkarılan akıllı telefonlar arasında liderliğe oynaması mümkün.

        Eğer yabancı şirketlerin yüksek fiyat politikasından şikayetçiyseniz ve kısmen de olsa yerli üretim veya yerli markaya önem verenlerdenseniz GM 9 Pro, dikkate almanız gereken bir telefon modeli olarak karşımızda. Cihazın Türkiye satış fiyatı ise 2899 TL olarak belirlenmiş.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa