Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İtalya'daki depremde pek çok tarih eser yok oldu | Dış Haberler

        HABERTURK.COM DIŞHABERLER SERVİSİ

        Dün İtalya'nın kuzeyini sallayan 6.0 büyüklüğündeki deprem, 6 kişinin ölümüne ve 50'den fazla kişinin de yaralanmasına neden oldu.

        Emiglia-Romagna bölgesini vuran deprem sonrasında 3 bin kişi evsiz kalırken, paha biçilmez kültür mirasına sahip kent ve kasabalarda büyük maddi hasar da oluştu. Deprem sonrasında meydana genen yaklaşık 50 artçı şok da oluşan hasarın büyümesine neden oldu.

        Depremin en fazla hasar verdiği yerlerden biri San Felice kasabası oldu. Kasabanın en önemli yapısı olan, 14'üncü yüzyıla ait Estense Kalesinde büyük hasar oluştu.

        DEPREMİN SEMBOLÜ

        Finale Emilia kasabası da depremden etkilenen yerler arasındaydı. Kasabanın ortasında bulunan Ortaçağ'a ait saat kulesinin yarısı deprem sonrasında çöktü. İtalya depreminin sembolü haline gelen saat kulesi ilerleyen saatlerde bölgeyi vuran bir artçı ile tamamen yıkıldı.

        KAYBEDİLEN TARİH

        Assisi kasabasındaki St. Francis Bazilikası ile Finale Emilia kasabasındaki San Carlo kilisesi tamamen yıkıldı. Depremin etkili olduğu bölgelerdeki müzeler ve barındırdığı tarihi eserler de deprem ve artçı sarsıntılar nedeniyle hasar gördü.

        Bölgede yer alan pek çok tarihi kilise, kule ve sivil yapı da deprem sonrasında büyük hasar gördü, bazıları da tamamen yıkıldı. Yaşanan artçı depremler sonrasında da hasar gören bazı yapılar yıkılmaya devam ediyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa