Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Bu filmler sizi tarihin en derinliklerine götürecek! İzleme listenize eklemeniz gereken otantik ve kusursuz orta çağ filmleri...
        • 1

          Beowulf

          Beowulf'un yönetmeni Robert Zemeckis, CGI grafiklerini, animasyonu ve hareket yakalamayı Orta Çağ dönemi tasviriyle etkili bir şekilde birleştiriyor.

          Ray Winstone'un (Beowulf) kostümü, geleneksel savaşçıların zırhını mükemmel şekilde temsil ediyor. Animasyon ve makyaj, savaş sahnelerini gerçekçi bir şekilde zenginleştiriyor. Ateş püskürten ejderhalar ve diğer canavarlar filmde canlanıyor ve olabildiğince gerçekçi görünüyorlar.

        • 2

          Robin Hood

          Yönetmen Ridley Scott'ın Robin Hood versiyonu, gerçekçi setler, kostümler ve dekor lehine seleflerinin geleneğinden ayrılıyor.

          Çekimler, film için restore edilen ve değiştirilen gerçek kalelerde ve kulelerde yapıldı. Film için bir koçbaşı yapıldı ve daha sonra Russell Crowe tarafından bir hayır kurumuna bağışlandı.

        • 3

          Macbeth

          Roman Polanski, 1971 yapımı klasik Orta Çağ filmi Macbeth'in gerçekliğinden bizzat emin oldu . Polanski, Britanya Adaları'ndaki çeşitli yerleri kullandı, sahne malzemelerini ve atları tüm oyunculardan önce seçip kullandı.

          Çekimler gerçek kalelerde ve kiliselerde yapıldı. Oyuncular, kötü hava koşullarına katlanmak zorunda kaldıklarından şikayet ettiler.

        • 4

          Truva

          Truva, Truva Savaşı hakkında tarihsel olarak en doğru bir film. Adıyla aynı adı taşıyan şehir, Akdeniz'deki Malta adasında iki ayda inşa edildi.

          Şehrin dış surları sıfırdan inşa edildi. Troy ayrıca 77. Akademi Ödülleri'nde En İyi Kostüm Tasarımı dalında aday gösterildi.

        • 5

          Kral Arthur: Kılıç Efsanesi

          King Arthur: Legend of the Sword'un Orta Çağ'ı doğru anladığına hemen işaret eden şey, filmin çekildiği manzaradır.

          Film, 2.020 hektarlık ve gerçek bir geyik parkı içeren bir Kraliyet Parkı olan Windsor Great Park'ta çekildi. Film, Kuzey Galler ve İskoç Dağlık Bölgesi gibi çeşitli yerlerde çekildi.

        • 6

          300 Spartalı

          Zack Snyder'ın yönettiği ve ortak yazdığı 300 Spartalı, MÖ 479'da geçiyor. Film, Gerard Butler'in karakteri Sparta Kralı Leonidas'ın 300 kişilik bir orduya liderlik ettiği Thermopylae Savaşı'nı Snyder'ın tasviridir.

          Mavi Ekran, filme gerçek Orta Çağ arka planını verdi ve ruh halini değiştirmek için manipüle edildi.

        • 7

          Barbar Conan

          Arnold Schwarzenegger, Barbar Conan'da başrolde. 1982 filmi, yaklaşık 50 set oluşturmak için 3 milyon dolar ayırdı.

          Çekimler için Avrupa'nın her yerinden yaklaşık 200 İnşaat işçisi ve sanatçı işe alındı. Schwarzenegger ve diğer aktörler, dublörlüklerinin çoğunu yaptılar. Silahlar, Orta Çağ tarzı savaş sahnelerini daha kolay taklit etmek için hafif hale getirildi.

        • 8

          Prenses Gelin

          Prenses Gelin bir fantastik komedi filmi olmasına rağmen, Kongre Kütüphanesi kültürel, tarihi ve estetik önemi nedeniyle ABD Ulusal Film Tescili'nde korunmak üzere filmi seçti.

          Ana oyuncular, onlara gerçek Orta Çağ düellolarının gerçekliğini veren kılıç dövüşü sahnelerine en iyi şekilde hazırlanmak için her iki eliyle de eskrim yapmayı öğrendi.

        • 9

          Kartal

          Channing Tatum, MS 140'ta geçen bir film olan The Eagle'da başrolde. Britanya'nın Roma işgaline odaklanıyor ve Tatum, babasının zarar görmüş itibarını geri kazanmaya kararlı, Marcus adında bir asker.

          Karakterler, Gal aksanları ve yerel kabile halkının tasvirleriyle tarihsel olarak otantikti. Kılıç dövüşü ve savaş sahneleri gerçektir ve CGI yardımı çok azdır veya hiç yoktur.

        • 10

          Gladyatör

          Gladyatör filminin gerçek Orta Çağ tasvirini doğrulamak için kazandığı beş Oscar'dan başkasına bakmayın.

          En İyi Film, Kostüm Tasarımı, Ses ve Görsel Efekt dallarında Akademi Ödülü aldı. Russell Crowe'un General Maximus Decimus Meridius'u canlandırması ona En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandırdı. Film, Ortaçağ türünü yenilemekle ve gelecekteki tarihi parçaları etkilemekle tanınır.

        • 11

          Yüzüklerin Efendisi Üçlemesi

          Yüzüklerin Efendisi bir romandan uyarlandı ve ekranda görsel olarak doğru bir şekilde tercüme edildi. Kurgusal Orta Dünya'da geçiyor.

          Serideki üç filmin her biri Görsel Efektler için Akademi Ödülleri kazandı ve sonuncusu, Kralın Dönüşü , En İyi Film, Makyaj, Görsel Efektler, Kostüm Tasarımı ve Sanat Yönetmenliği de dahil olmak üzere 11 inanılmaz kategori kazandı.

        • 12

          Robin Hood: Hırsızlar Prensi

          Robin Hood: Hırsızlar Prensi, modern bir ortaçağ şehrinde çekildi. Yönetmen Kevin Reynolds, Fransa'daki Cite de Carcassonne'nin duvarlarını ve kulelerini filme almak için ikinci bir ekibin tamamını kullanıyor.

          Fransa ve İngiltere'deki restore edilmiş kaleler, Nottingham şehrini temsil edecek şekilde gösterildi ve İngiltere'nin çeşitli yerlerinde “Sherwood Ormanı” çekildi.

        • 13

          Dağlı

          Highlander filminin konusu ölümsüz savaşçılar arasındaki fantastik bir savaş olsa da, İskoç Dağlık Bölgesi'ndeki kılıç dövüşü sahneleri ve 16. Yüzyıl ortamı ürkütücü bir şekilde Orta Çağ temalarını andırıyor.

          İskoçya'nın Eilean Donan Şatosu ve alametifarikası olan köprüsü, yapımda öne çıkan otantik binalar ve mekanlar arasında yer aldı. Fransız-Amerikalı aktör Christopher Lambert, ana karakter olan Connor Macleod'dur. Lambert, Ortaçağ aksanı için bir lehçe koçuyla günde birkaç saat çalıştı.

        • 14

          Elizabeth

          Filmlerde Orta Çağ'ın gerçekçi tasvirlerine gelince, Elizabeth'in hikayesi olabildiğince iyi. Film, I. Elizabeth'in hayatını ve zamanını merkez alıyor ve 1558'de geçiyor.

          71. Akademi Ödülleri'nde En İyi Makyaj ödülünü aldı ve aktris Cate Blanchett, Kraliçe Elizabeth rolüyle En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterildi.

        • 15

          Söğüt

          Willow ve film yapımcısı George Lucas ile şirketi Lucasfilms'in yer aldığı herhangi bir film, görsel ve özel efektler için bakılmaması gereken hiçbir taş bırakmaz.

          Film, En İyi Kostüm Tasarımı ödülünü kazandı ve Roger Rabbit'i Kim Çerçeveledi'ye En İyi Görsel Efekt dalında Akademi Ödülü kazanmayı kıl payı kaçırdı.

        • 16

          Valhalla Yükseliyor

          Valhalla Rising, on ikinci yüzyılda İskandinav savaşçılarının ve Hıristiyan Haçlıların hayatlarını anlatıyor. Tamamen İskoçya'da çekildi ve diğer birçok Orta Çağ filmi gibi, İskoç Dağlık Bölgesi'ni fon olarak kullanıyor.

          Yönetmen Nicolas Winding Refn, en çok filmin aksiyon sahnelerinde belirgin olan Viking ve Norveç tarihinin bir karışımını kullanıyor.

        • 17

          Kuzeyli

          MS 895'te kurgusal bir adada geçen The Northman, Orta Çağ'ın en yeni uyarlamasıdır.

          Viking tarihini ve mitolojisini etkili bir şekilde birleştirir ve Bir Dönem Filminde Olağanüstü Mekanlar, En İyi Kostüm Tasarımı ve Sinematografi ödüllerini kıl payı kaçırır. Sette bir buzul kullanılarak İzlanda'da bazı çekimler yapıldı.

        • 18

          El Sid

          El Cid filminde, yönetmen Anthony Mann'ın ortaçağ tarzı kostüm tasarımına muazzam miktarda ayrıntı girdi. Gardırop için 400 terziden oluşan bir kadroya sahip olan Mann, Orta Çağ'a benzer giysiler üretmesi için yerel bir şirkete 500.000 $ ayırdı.

          Filmde 3.000 savaş miğferi, 7.000 kılıç, 40.000 ok, 5.780 kalkan, 1.253 ortaçağ koşum takımı, 800 topuz ve hançer ve zırh için 650 zincir zırh takımı bulunuyor.

        • 19

          Son düello

          Yüz Yıl Savaşları sırasında Orta Çağ Fransa'sında geçen The Last Duel , gerçekliğini göstermek için onur önermesinin ardındaki savaş sahnelerini kullanıyor. Modern Fransız komünlerinde ve Cahir Kalesi gibi kalelerde sahneler çekildi.

          Krallar, şövalyeler, yaverler ve soylular, orta çağ tarzı bir mızrak dövüşü düellosunda çözülen bir anlaşmazlığa karışırlar.

        • 20

          Bir şövalye masalı

          Bir Şövalye Masalı bir mızrak dövüşü turnuvasına odaklanır, bu nedenle silahların yapımına ve kostüm tasarımına özel önem verilmiştir.

          Mızrak dövüşleri, temas anında patlayacak, atları süren oyuncuların güvenliğini sağlayacak ve filme gerçek bir ortaçağ görünümü verecek şekilde tasarlandı. Şövalye kıyafetleri, dövüş sahneleri için at sırtında hareketi daha iyi kolaylaştırmak için zırh için hafif çelikten tasarlandı.

        • 21

          Kral

          Kral, V. Henry'nin yükselişini ve babasının halefiyetini anlatıyor. Yönetmen David Michod, filmin öncülünü William Shakespeare'in birkaç eserine dayandırıyor.

          İngilizlerin savaşların kıyılarını hizalamak için bir savunma olarak kullandıkları keskinleştirilmiş tahta kazıklar ve Agincourt Savaşı ve Harfleur Kuşatması gibi gerçek savaşların gerçekçi canlandırmaları filme dahil edildi.

        • 22

          III.Richard

          Richard III, aynı adlı Shakespeare oyununa dayanan 1955 yapımı bir ekran uyarlamasıdır. Laurence Olivier'in yazdığı, yönettiği ve oynadığı film, diyaloglarının çoğunu doğrudan oyundan senaryoya dahil ediyor.

          Bosworth Field Savaşı ve çekimler sırasında ok yarası alan Olivier gibi savaşların inandırıcı bir kopyası, filmin ortaçağ ortamına katkıda bulunuyor.

        • 23

          Cennet Krallığı

          Yönetmen Ridley Scott, amaçlanan hedef Kingdom of Heaven filminin ortaçağ tarzıysa hedefi tam isabet etti. Tarihi dram, İkinci Haçlı Seferi'nden sonra kuruldu.

          Scott, filmin yapımında sinematografiye ve set tasarımına vurgu yaptı. Savaş sahneleri, 12. yüzyıl savaşlarını yansıtmak için özenle kopyalandı.

        • 24

          Excalibur

          John Boorman, birçoğunun bir ortaçağ fantezi filmi olarak tanımladığı Excalibur'u yönetti ve birlikte yazdı. Konusu 15. yüzyılı ve özellikle Kral Arthur'u çevreleyen tarihi folkloru hedefliyor.

          Boorman'ın Karanlık Çağların kargaşası ortasında Arthur'u canlandırması, 1981 Cannes Film Festivali'nde En İyi Sanatsal Katkı ödülünü kazanması da dahil olmak üzere, büyük beğeni topladı.

        • 25

          Cesur Yürek

          Pek çok sinema uzmanı, Orta Çağ'ı parlak bir şekilde tasvir ettiği için Cesur Yürek'i tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul eder.

          Filmin yönetmeni ve yıldızı Mel Gibson, hikayeyi Sir William Wallace adlı doğrulanmış bir İskoç şövalyesine odaklıyor. Spesifik olarak, 13. yüzyılın sonlarında İngiltere'den bağımsızlık arayışlarında İskoçlara liderlik eden Wallace'ın hikayesini anlatıyor.

        • 26

          Henry V

          Henry V, yönetmen Kenneth Branagh'ın Shakespeare'in orijinal oyununun modern uyarlamasıdır. Branagh'ın bu masal versiyonu diğerlerinden farklıdır çünkü Agincourt Savaşı'nı yağmurlu ve çamurlu koşullarda kurarak vurgular.

          Branagh'ın kostüm tasarımcısı Phyllis Dalton, filmin yapımında yaptığı çalışmalardan dolayı En İyi Kostüm Tasarımı dalında Oscar kazandı.

        • 27

          Hamlet

          Shakespeare'in Hamlet'inin 1948 versiyonu, Laurence Olivier tarafından yönetildi ve rol aldı. Olivier'in uyarlaması, En İyi Film dalında Akademi Ödülü kazandı ve İngilizce olarak üretilen ilk sesli versiyon oldu.

          Olivier, En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar'ı kazandı ve filmi, filmin özgünlüğü nedeniyle Sanat Yönetmenliği, Set Yönetmenliği ve Kostüm Tasarımı dallarında Akademi Ödülü kazandı.

        • 28

          Monty Python ve Kutsal Kâse

          Hicivli bir komediyi özgünlüğü açısından incelemek nadir olsa da, Monty Python & the Holy Grail tanınmayı hak ediyor. Komedi grubu, MS 932'de Kral Arthur'un hikayesini şakacı bir şekilde anlatıyor.

          Film günümüzün Doune Kalesi ve Castle Stalker'da çekildi. Filmin Caerbannog Tavşanı ile dövüş sahnesinde canlı beyaz tavşanlar ve öldürme sahnelerinde onların kuklaları kullanıldı.

        • 29

          Yedinci Mühür

          Ingmar Bergman, Kara Ölüm sırasında İsveç'te geçen Yedinci Mühür'ü yönetiyor. Klasik ortaçağ masalı, bir şövalyeyi satranç oyununa sokan Ölüm'ü kişileştirir.

          Tarihsel fantastik film, ortaçağ uyarlamasına ilham kaynağı olarak Vahiy Kitabı'ndan hikayeler içeriyor. Vahiy'in pasajı, filmin adının geldiği yerdir.

        • 30

          Ophelia

          Claire McCarthy, Shakespeare'in Hamlet oyunundaki karakterinin 2018 film versiyonu olan Ophelia'yı yönetiyor. McCarthy, Hamlet'i Ophelia'nın nadir bir bakış açısıyla anlatıyor.

          McCarthy'nin oyunun önceki versiyonlarında kullanılan dilin yerine günümüz İngilizcesini kullanması, Ophelia'nın olaylara bakış açısının gerçekçi tasviriyle gizlenmiştir.

        Haberi Hazırlayan: Kubilay Kos

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa