Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İki kez kanseri yendi, otizmli oğlu için hayata tutundu | Son dakika haberleri

        Maçka ilçesinde yaşayan Yılmaz Kaya, 17 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

        Bu dönemde Yılmaz Kayanın hamile eşi Ebru Kaya, prematüre doğumla oğlu Burakı dünyaya getirdi. Baba ve oğul, aynı hastanenin farklı yoğun bakımlarında 120 gün tedavi gördü.

        Taburcu olduktan sonra da Burakın tedavisiyle ilgilenen baba Kaya, çocuğunun 2,5 yaşındayken ateşli hastalık geçirmesi sonucu zor günler yaşadı.

        Oğluna 3 yaşında otizm tanısı konulduktan sonra yaşam biçimleri ve tüm alışkanlıklarını değiştiren Kaya, Burakın sosyal hayattan kopmaması için 17 yıldır mücadele ediyor.

        REKLAM

        İKİ KEZ KANSERİ YENDİ

        Süreçte iki kere kanseri yenen tek çocuk babası Kaya, gözü gibi baktığı oğlunun elini asla bırakmıyor. İlçedeki spor salonunda güvenlik görevlisi olarak çalışan Kaya, sosyalleşmesi için Burakı her gün dışarı çıkartıyor.

        Kaya, okuldan arta kalan zamanlarında spor salonunda fizik tedavisini destekleyici etkinlikler yaptırdığı oğlunun doğada hayvanlarla vakit geçirmesini sağlıyor.

        "BURAK 17 YAŞINA GİRDİ AMA BU SÜREÇ KOLAY OLMADI"

        "Cennet gülüm" diyerek sevdiği oğluyla zorlukları aşmaya çalışan Yılmaz Kaya, AA muhabirine, oğlunun doğduğu gün kendisinin trafik kazası geçirdiğini, o günleri de sınav olarak gördüğünü söyledi.

        Kaya, oğlu Burakın 3 yaşına kadar 2 kere ateşli hastalık geçirdiğini belirterek, bu nedenle oğlunun sağlığının geri gitmeye başladığını ifade etti.

        Sürecin bitmediğini, oğlunun tedavisinin devam ettiğini anlatan Kaya, "Burak 17 yaşına girdi ama bu süreç kolay olmadı. Süreçte hem benim trafik kazası geçirmem, hem Burakın sorunlu şekilde, prematüre dünyaya gelmesi hayatımıza negatifler getirdi ama Rabbimize çok şükür ki yaşıyor, nefes alması bize yetiyor." diye konuştu.

        REKLAM

        Kaya, oğlunun mutluluğu için her şeyi yaptığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Burak benim için cennet gülü, her şey, dünyam, nefesim, o olmadan yaşayamam. Ben 17 yıllık zaman zarfında yoğun bakım ve hastalandığım dönem hariç Burak'ı bir gece bile yalnız bırakmadım. Eşim de öyle. Bu süreçte eşime daha büyük yük bindi. Hem beni hem de çocuğu bakmakla yükümlü oldu. Kendisinden Allah razı olsun."

        "ZORLU SÜREÇLERE RAĞMEN OĞLUM İÇİN YAŞIYORUM"

        Burak ve onun gibilerin engelli olmadığına dikkati çeken Yılmaz Kaya, "Ben Allahın özel kulları diye bakıyorum. Özel birey ismini veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğana saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Özel birey ismini raporlara işletti. Allah razı olsun. Yani engelli kelimesine bir özel birey babası olarak karşıyım." dedi.

        Kaya, onların Allahın özel kulu olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

        "Bu bizim için bir sınavdır. Bugün benim çocuğum, yarın bir başkasının çocuğu. Bu otizm olabilir, down sendromu olabilir veya fiziksel, ruhsal başka bir eksiklikle dünyaya gelmiş olabilir. Burada anne ve babalara 17 yıllık tecrübemle tavsiyem bol sabır, üzülmesinler ve sıkı sıkı bunun bir sınav olduğunu düşünsünler. Olaya manevi açıdan baksınlar."

        REKLAM

        ÖZEL BİREYLERE YÖNELİK OKUL TALEBİ

        Kendisinin oğlu için şükrettiğine dikkati çeken Kaya, "Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki böyle bir cennet gülü, özel bir evlat bana gönderdi ve beni bununla sınav ediyor. Şükrediyorum, üzülmüyorum." ifadesini kullandı.

        Kaya, oğlunun okul için her gün 30 kilometrelik mesafeyi gidip gelmek zorunda kaldığını aktararak, Maçka ilçesinde özel bireylere yönelik okul talebini dile getirdi.

        Zorlu süreçlere rağmen oğlu için yaşadığını vurgulayan Kaya, onun sosyalleşmesi için elinden ne geliyorsa yapmaya gayret ettiğini kaydetti.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa