Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Borsa yeni yıl rallisine mi hazırlanıyor? - Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı ile Borsada Yatırım - İş-Yaşam Haberleri
        BULLS GİRİŞİM SERMAYESİ'nin sponsorluğunda hazırlanan Borsada Yatırım programının bu haftaki konuğu A1 Portföy Fon Yönetim Müdürü Mustafa Keskintürk oldu.

        Başta FED olmak üzere global ekonomilerde faiz indirim süreçlerinin başlayacağına dair beklentilerin oluşmasının Türkiye'ye para akışı sağlayıp sağlamayacağına yönelik görüşlerini aktaran Keskintürk, içeride sıkı para politikasının ekonomi ve şirketlere etkisini değerlendirdi. Bir yandan istikrarlı bir şekilde uygulanan rasyonel ekonomi politikaları nedeniyle beklenen yabancı yatırımcı alımları diğer yandan faiz artırımlarının borsaya alternatif olarak ortaya çıkardığı mevduat ve tahvil faizlerinin endeksi hangi yönde etkilemesini beklediğini açıklayan Keskintürk, kısa ve orta vadede borsanın seyrinin ne olabileceği yönündeki fikirlerini aktardı.

        REKLAM

        JEOPOLİTİK RİSKLER ETKİSİNİ SÜRDÜRECEK Mİ?

        Keskintürk başta İsrail Hamas gerilimi olmak üzere jeopolitik risklerin piyasalara olumsuz etkisi olup olmayacağına yönelik görüşlerini paylaşırken bu risklerin geçmiş dönüm etkilerini de masaya yatırdı. Borsa şirketlerinin piyasa değerinin sorgulandığı programda rasyonel ekonomi politikalarına geçişle birlikte beklenen yabancı yatırımcının ne zaman alım yapmaya başlayabileceği ve doğrultuda Borsa İstanbul’un bu mevcut koşullar ve beklentiler ışığında nasıl hareket edeceğine dair tahminler paylaşıldı.

        YENİ POLİTİKA DÖNEMİNDE TERCİH NE OLMALI?

        Keskintürk ayrıca yatırımcıların mevcut koşullarda hisse yatırımı yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini, ekonomi yönetiminin yeni politikası olan parasal sıkılaşma ortamında hangi özelliklere sahip hisselerin tercih edilmesi gerektiğini ve bir yatırımcının portföyünde hangi varlıkların yer alması gerektiğini açıkladı.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa