Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi 2018 etkinliğinde buluştu - Teknoloji Haberleri

        Gelecek 5.0 ana temasıyla düzenlenen Bilişimciler Gelecek 5.0 Zirvesi’nde “Yapay Zeka’nın Kullanılabilir Uygulamaları”, “Endüstri 4.0 ve Sonrası”, “Bulut Bilişim ve Güvenlik”, “Nesnelerin İnterneti, Blok Zinciri ile Dönüşecek Endüstriler, Robotik ve Otonom Araçlar, Savunma Sanayisi için Bilişim” gibi önemli konular konuşmacı konuklar tarafından masaya yatırıldı.

        Bilişim Sektörünün önemli paydaşlarını ve isimlerini bir araya getiren zirvenin açılış konuşmalarını Bilişimciler Başkanı Şenol Vatansever, xplace Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü İhsan Alper Türkay, İstanbul Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Gürsoy ve Cem Sünbül yaptı.

        REKLAM

        YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİLER

        İstanbul Okan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güner Gürsoy yaptığı konuşmasında geleceğin CEO larının CIO lardan çıkacağını söyledi. Yakın gelecekte robotları çok sık görmeye başlayacağımızı ve robotların insanların işlerini devraldığını da göreceğimizi ifade eden Gürsoy, “iş dünyasının dinamikleri değişecek ve yeni sermayemiz inovasyon olacak” diyerek Okan Üniversitesi olarak bilişim alanından yol haritalarını sundu.

        Bilişimciler Başkanı Şenol Vatansever ise açılış konuşmasında şunları söyledi: “Gelecek 5.0 yüksek teknoloji, mutlu insan ve dünya barışı temelli bir yaklaşım. Özellikle Türkiye savunma sanayi anlamında, askeri teknolojilerde önemli çalışmalar yapıyor. İşte şu an devam eden TEKNOFEST. Bazı arkadaşlarımızda orada, önemli çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalarla beraber biz daha farklı bir hava estirebiliriz. Türkiye'de yerli ve milli teknolojileri savunuyoruz.”

        REKLAM

        xplace Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü İhsan Alper Türkay yaptığı konuşmasında “Endüstri 4.0” ve “Dijital Çağ” kavramlarının hızlı bir değişimle tüm geleneksel anlayışımızı, eylemlerimizi ve iş modellerimizi değiştirdini söyledi.

        Habertürk’ten Cem Sünbül yaptığı "Dijitalize Dünya, Mobilize Medya" adlı sunumunda medyanın 70'li yıllardan günümüze dijital dönüşümünü anlatarak teknolojinin tüm medya araçlarını nasıl dönüştürüp sadece akıllı telefonlara indirgediğini anlattı. Gelecek 5.0 motivasyonuyla sektörü bir araya getiren Bilişimciler Zirvesi, açılış konuşmaları ardından 4 önemli panel ile devam etti.

        ENDÜSTRİ 4.0 VE SONRASI

        “Yapay Zeka’nın Kullanılabilir Uygulamaları” konulu ilk panelde USMED Başkanı Said Ercan moderatörlüğünde; TÜRGEV Bilgi Teknolojileri Direktörü Ferdi Yılmaz, Eksim Yatırım Holding Bilgi Sistemleri Müdürü Mustafa Çelikpençe ve BT Eğitim-MORTEN Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Kızıları konuşmalarını yapıp soruları cevapladılar.

        “Endüstri 4.0 ve Sonrası” konulu ikinci panelde BMD Başkan Yardımcısı Cem Kıvırcık moderatörlüğünde; İstanbullines Bilgi Sistemleri ve Dijital Pazarlama Müdürü Mustafa Gayır, Baktat Gıda Bilgi Teknolojileri Müdürü Ulaş Cantepe, ISISAN Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Çolakoğlu ve Türk Hava Yolları (THY) Proje/Portföy Yöneticisi Ömür Benek konuşmalarını yapıp soruları cevapladılar.

        “Bulut Bilişim ve Güvenlik” konulu üçüncü panelde BMD Başkanı Musa Savaş moderatörlüğünde; Türk Nippon Sigorta Sistem ve Network Yönetimi Müdür Yardımcısı Hüsnü Tavlaş, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sistem Yöneticisi Mehmet Sait Yılmaz, Siber Güvenlik Uzmanı Ali Keskin ve İşNet Planlama ve İş Geliştirme Grup Müdürü Mehmet Kaya konuşmalarını yapıp soruları cevapladılar.

        “Nesnelerin İnterneti, Blok Zinciri ile Dönüşecek Endüstriler, Robotik ve Otonom Araçlar, Savunma Sanayisi için Bilişim” konulu dördüncü ve son panelde İstanbul Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Özgür Güngör moderatörlüğünde; Burgan Bank Proje Yöneticisi Murat Sancar, Kriptoal Kurucu ve Yöneticisi Halil İbrahim Sezer, Başak Traktör-Sanko Holding Bilgi Teknolojileri Müdürü Doç. Dr. Erdem Uluğ ve Technopc Kurucu Ortağı Murat Yücel konuşmalarını yapıp soruları cevapladılar. Panel oturumlarının bitmesiyle önemli isimlere “Bilişim Sektörüne Değer Katanlar” plaketi takdim töreni yapıldı ve toplu fotoğraf çekimi ile zirve tamamlandı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa