Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Apple, kredi kartı Apple Card'ı ABD'deki kullanıcıların hizmetine sundu - Teknoloji Haberleri

        ABD'li teknoloji devi Apple, geçen haftalarda bazı müşterilerine sunduğu yeni kredi kartı Apple Card´ı ABD´deki bütün Apple kullanıcılarının hizmetine sundu.

        Apple´dan yapılan açıklamada, ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs ve ödeme sistemleri firması Mastercard ile ortak geliştirilen karta kullanıcıların iPhone´larında yer alan Wallet uygulaması üzerinden başvurabildiği belirtildi ve şu değerlendirme yer aldı:

        "Sadelik, şeffaflık ve kişisel gizlilik temelinde oluşturulan Apple Card´da herhangi bir işlem ücreti yok, harcamaların rahatça anlaşılmasına olanak sağlıyor ve yeni bir düzeyde kişisel gizlilik ve güvenlik imkanı sunuyor."

        REKLAM

        Apple bunun yanında Apple Card'ın dünyada müşterilerin daha az faiz ödemesini isteyen ilk kredi kartı olduğunu vurguladı. Müşterilerin kredi kartının asgari borcunu ödediği zaman yüksek faiz ödemek zorunda kaldığını belirten Apple, açıklamasında "Apple Card farklı. Ödeme yapmaya hazır olduğınuzda Apple Card, ödeme miktarınıza göre, sonunda ödemeniz gerekecek faizi hesaplayacak. Bunu gerçek zamanlı yapacak. Böylece borcunuzun ne kadarını ödeyeceğiniz konusunda bilgili bir karar alabileceksiniz" ifadelerine yer verdi.

        'BONUSUNU' NAKİT OLARAK VERİYOR

        Apple Card ile bunun yanında yaptığınız her harcama için belli bir oranda 'bonus' kazanabiliyorsunuz. Bu alanda Apple Card'ı farklı kılan ise 'Daily Cash' ismi verilen bu 'bonusları' nakit olarak hesabınıza aktarabilmeniz. Genelde diğer kredi kartları söz konusu kazanımları yine alışverişte harcamanıza izin veriyor. Apple yeni ürününün müşteri hizmetlerine de ayrı bir önem veriyor. Firmadan yapılan açıklamaya göre Apple Card ile herhangi bir sorun yaşadığınızda SMS yoluyla Apple'la anında iletişime geçebiliyorsunuz

        TÜRKİYE'YE GELECEK Mİ?

        Apple Card şimdilik sadece ABD'de kullanılabiliyor. Ancak projedeki ortağı Goldman Sachs daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada uluslararası pazarlardaki fırsatları da değerlendireceklerini bildirmişti. Apple, uluslararası pazarlarla ilgili şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmazken ABD basını yıl sonuna doğru Apple Card'ın Kanada ve İngiltere'de kullanıma sunulacağını iddia etti. Türkiye dahil diğer ülkelerle ilgili ise resmi bir bilgi bulunmuyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa