Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ankara Ankara'da sağanak etkili oldu, fırtına can aldı: 1 ölü | Son dakika haberleri
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Başkent Ankara'da dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, cadde ve sokaklar suyla doldu, bazı ev ve iş yerlerini de su bastı.

        Başkent'te dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkili olan sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde etkili olan yağış nedeniyle birçok altgeçit ile cadde ve sokaklar suyla doldu.

        CADDE VE SOKAKLAR SUYLA DOLDU

        Sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekerken, bazı araçlar ise suya gömüldü. Çankaya başta olmak üzere Ulus, Keçiören, Mamak, Altındağ, Yenimahalle ve Elmadağ'da yağışa hazırlıksız yakalananlar, zor anlar yaşadı.

        Ayrıca birçok ev ve iş yerini de su bastı, belediye ekipleri suyun tahliyesi için çalışma başlattı. Yetkililer, zorunlu olmadıkça sürücülerin trafiğe çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

        Olay, saat 21.30 sıralarında Ankara'nın Sincan ilçesi Menderes Mahallesi, Alpaslan Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağında meydana geldi.

        Kentte etkili olan fırtına ve sağanak yağmurdan korunmak isteyen Ayşe Yavuz ve kimliği bilinmeyen bir kişi, cadde üzerindeki otobüs durağına sığındı.

        Durağın arka tarafında bulunan reklam panosu fırtınanın etkisiyle durağın üzerine devrildi. Bu sırada durakta bekleyen 2 kişi, reklam panosunun altında kaldı.

        Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine adrese polis itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Ayşe Yavuz'un olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Durakta bulunan diğer kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

        Durakta, olay yeri inceleme ekipleri tarafından çalışma yapıldı. Reklam panosu ise AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

        FIRTINA NEDENİYLE APARTMANIN ÇATISI UÇTU

        Başkent'te etkili olan gök gürültülü sağanak ve fırtına nedeniyle bir apartmanın çatısından uçan parçalar, çevredeki bazı ev ve araçlarda maddi hasara neden oldu.

        Ankara'da dün akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak ve fırtına etkili oldu, art ardına çakan şimşekler geceyi aydınlattı.

        Sincan'da Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir apartmanın çatısı, kuvvetli fırtına nedeniyle uçtu.

        Etrafa saçılan malzemeler, çevredeki bazı apartmanlar ve park halindeki araçlarda maddi hasara neden oldu. Çatıdan uçan tahta parçaları, dairelerin balkon duvarı ve pencerelerine zarar verdi.

        Ayrıca, elektrik tellerinin kopması nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı.

        YILDIRIM İSABET EDEN MOTOSİKLET YANDI

        Ankara'da dün akşam saatlerinde etkili olan şimşekler gökyüzünü aydınlattı. Kentte fırtına ve sağanak yağış sırasında seyir halinde olan motosiklete yıldırım isabet etti. Bir anda alev topuna dönen motosikletin sürücü yaralandı

        Olay, dün akşam saatlerinde Etimesgut ilçesi Eryaman Mahallesi Üç Şehitler Caddesi kavşağında meydana geldi. Kentte etkili olan fırtına ve sağanak yağış sırasında seyir halinde olan sürücüsü ve motosiklete yıldırım isabet etti.

        Yıldırım düşmesiyle motor alev alıp devrilen motosikletten düşen sürücü yol kenarına savruldu. Olayı gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından motosiklet sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

        *Fotoğraflar AA, İHA ve DHA tarafından servis edilmiştir.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa