Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Yard. Doç. Dr. Ebru Kurşun, dünyayı tehdit eden Ebola Virüsü ile ilgili olarak çok önemli bilgiler aktardı. Kurşun, meyve yarasalarının, Ebola virüsünün doğal kaynağı olarak düşünüldüğünü söyledi.

Virüsün ilk olarak 1976 yılında Sudan ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde eş zamanlı olarak iki salgına yol açtığını belirten Kurşun, salgının şimdiye kadar Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Gabon, Güney Sudan, Fildişi Sahilleri, Uganda, Kongo Cumhuriyeti, Güney Afrika görülmüşken, 23 Mart 2014 tarihinden itibaren Gine başta olmak üzere Liberya, Sierra Leone ve Nijerya'dan vakalar bildirilmeye başlandığını kaydetti.

DSÖ SALGININ NİJERYA'DA SONA ERDİĞİNİ AÇIKLADI

Salgının, Ebola Nehri yakınında bir köyde meydana gelmesinden dolayı hastalığa bu isimin verildiğini belirten Dr. Ebru Kurşun, "Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 29.10.2014 tarihinde Gine, Liberya, Sierra Leone, Nijerya, Senegal, Mali, İspanya ve ABD'de toplam vaka sayısını 13.703 olduğunu ve 4920 vakanın öldüğünü bildirdi. 20 Ekim tarihinde DSÖ Nijerya'da Ebola salgınının sona erdiğini açıkladı" diye konuştu.

MEYVE YARASALARI EBOLA VİRÜSÜNÜN DOĞAL KAYNAĞI

Ebola virüsünün, insanlarda ve primatlarda (enfekte maymun, goril, şempanze, meyve yarasası, orman antilobu ve kirpi gibi) sıklıkla ölüme yol açan kanamalarla seyreden ciddi viral bir hastalık olduğunu ifade eden Dr. Ebru Kurşun, "Özellikle meyve yarasaları Ebola virüsünün doğal kaynağı olarak düşünülmektedir. Ebola virüsü, insanlara enfekte hayvanların organ, kan ve vücut sıvılarıyla yakın temasla bulaşıyor" dedi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ