Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Netflix hesap paylaşımı sona eriyor! - Teknoloji Haberleri

        Online dizi ve film izleme platformu Netflix, 2022 yılının 3. çeyrek sonuçlarını açıkladı. Bu yılın 3. çeyreğinde 7.9 milyar dolar gelir elde eden şirketin, yılın ilk 9 ayındaki toplam geliri ise 23.7 milyar dolar oldu. Netflix’in 3. çeyrekteki net kârı ise beklentilere paralel olarak 1.4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

        2.4 MİLYON YENİ ABONE KAZANDI

        2022 yılının 3. çeyreğinde 2.4 milyon yeni abone kazanan Netflix’in toplam abone sayısı 223 milyona ulaştı. 2021 yılının 3. çeyreğinde 213.5 milyon olan platformun toplam abone sayısı 2022 yılının 2. çeyreğinde ise 220.6 milyon seviyesindeydi.

        REKLAM

        2023 BAŞINDAN İTİBAREN HESAP PAYLAŞIMI SONA ERİYOR

        Netflix’in paylaştığı finansal ve operasyonel sonuçlarla birlikte kullanıcıları asıl üzen haber ise hesap paylaşımı ile ilgili alınan resmi karar ile geldi.

        Buna göre Netflix’te 2023 yılının başından itibaren hesap veya parola paylaşımına son verilecek. Şirket, 2023 yılının başında ortak hesap kullanımı için adımlar atmaya başlayacak.

        ALT HESAP/EKSTRA ÜYEDEN EKSTRA ÜCRET

        Bu doğrultuda hesap paylaşımı yapan kişilerden, Netflix içeriklerini izlemeye devam edebilmeleri için normal üyelik ücretlerinden daha düşük de olsa ek ücret istenecek. Bunun için artık "alt hesap" veya "ekstra üye" seöenekleri devreye alınacak.

        Aynı Netflix hesabında oturum açmış cihazların aynı evden kullanılıp kullanılmadığı, cihazların IP adresi, cihaz kimliği ve hesap etkinliği gibi bilgiler kullanılarak tespit edilecek.

        İŞTE O AÇIKLAMA

        Netflix’in 3. çeyrek sonuçları ile birlikte yatırımcılarına yönelik olarak konuyla ilgili yaptığı bildirim şu şekilde:

        “Hesap paylaşımından para kazanmak için iyi düşünülmüş bir yaklaşım geliştirdik ve bunu 2023'ün başlarından itibaren daha geniş bir alana yaymaya başlayacağız. Hesap paylaşanlara, Netflix profillerini kendi hesaplarına aktarma ve paylaşanlara aileleri veya arkadaşları için ödeme yapmak istiyorlarsa cihazlarını daha kolay yönetme ve alt hesaplar (“ekstra üye”) oluşturma için olanak sunacağız. Daha düşük fiyatlı reklam destekli planımızın olduğu ülkelerde, hesap paylaşanlar için profil transfer seçeneğinin özellikle popüler olmasını bekliyoruz.”

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa