Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Korsan gemilerindeki kuru kafa bayrağının anlamı nedir?
        • 1

          KÖKENİ 17. YÜZYILA DAYANIYOR

          Korsan gemisi denilince akla ilk gelen kuru kafalı bayraklardır. Kuru kafa ve çapraz kemik sembolünün bulunduğu bu bayraklar hayatımıza ilk olarak 17. yüzyılda giriş yaptı.

        • 2

          Bu bayraklara Jolly Roger denir ve korsan gemilerinin bir saldırı öncesinde veya sırasında kullandıkları bir semboldür. Korsan bayraklarının kökenine indiğimizde ise bazı kaynaklara göre bu terim Fransız korsanlar tarafından kullanılan bir kırmızı bayrağa atıfta bulunmak için Joli Rouge (güzel - iyi kırmızı) kelimesinden geldiği ya da türediği iddia edilir.

          Korsanların öldürmeye hazır olduklarını ve dökülecek kana atfeldildiği düşünülür.

        • 3

          KENDİ İÇERLERİNDE KATI KURALLARI VARDI

          Başka bir kaynağa göre ise şeytan anlamına gelen İngilizce Old Roger teriminden geldiği düşünülür. Korsanlar devlet otoritesinin dışında bulunsalar da kendi içlerinde katı kuralları bulunuyordu. Kendilerini örgütlemeyi iyi biliyorlar ve disiplinli bir yönetimin bir parçası haline gelebiliyorlardı.

        • 4

          DÜŞMANI KORKUTMAK İÇİN KULLANILIYORDU

          Bu nedenle bayraklar avını korkutmak için tasarlanmıştı. Siyah renk korsan olduklarını gösteriyor ancak iç içe geçmiş semboller üçlüsü ölüm, şiddet ve sınırlı zamanı ifade ediyordu.

        Haberi Hazırlayan: Kübra Çorluk
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa