Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Ezgi isminin anlamı nedir? Ezgi ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Ezgi isminin analizi
        • 1

          Ezgi ismi de kız çocukları için tercih edilen isimlerden biridir. Yaygın olarak kullanılmaktadır. Hem kulağa hoş geldiği için hem de güzel anlamlar taşıdığı için anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Ezgi isminin anlamı, Ezgi ne demek, Ezgi Kuran’da geçiyor mu, Ezgi isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Ezgi İsminin Anlamı

          İsimlerin anlamları sahip oldukları en önemli detaydır. Bu sebeple biriyle yeni tanıştığımızda ismini ve isminin anlamını sorarız. İsminin anlamını bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da isimlerin anlamlarını merak etmektedir. Çünkü çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bu sebeple de bu süreçte ince eleyip sık dokumaktadırlar. Ezgi ismi kız çocukları için tercih edilen popüler isimler arasında yer almaktadır. Güzel anlamlar taşıması sebebiyle anne ve baba adaylarının ilgisini çekmektedir. TDK’da yer alan bilgilere göre, Ezgi isminin anlamları şunlardır:

          • Belli bir kurallara göre düzenlenmiş, kulağa hoş gelen ses dizisi, haz, nağme, melodi.
          • Kulağa hoş gelen ses veya söz dizisi.
          • Üzüntü, sıkıntı.
          • Gidiş, yol, tarz, tempo
          • Bir müzik parçasında baştan sona kadar belirli yerlerde tekrarlanan ses dizisi.
        • 2

          Ezgi Ne Demek?

          Anne ve baba adayları için isim belirleme süreci kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Çocuklarına en uygun ismi bulmak isteyen ebeveynler sayısız seçenek arasından isim bulmakta zorlanabilir. Bu sebeple de yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ve arama motorundan yardım alınmaktadır. Günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla birlikte isimlerin anlamlarına erişim de kolaylaşmıştır. Bazı ebeveynler geleneksel isimlere yönelirken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Ezgi ismi; belli bir kurallara göre düzenlenmiş, kulağa hoş gelen ses dizisi, haz, nağme, melodi, kulağa hoş gelen ses veya söz dizisi, üzüntü, sıkıntı, gidiş, yol, tarz, tempo, bir müzik parçasında baştan sona kadar belirli yerlerde tekrarlanan ses dizisi anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Ezgi Kuran’da Geçiyor Mu?

          Anne ve baba adayları isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilmektedir. Bazıları ismin kökeni üzerinde dururken bazıları kulağa hoş gelen ve kolay telaffuz edilen isimleri tercih etmektedir. Kimi ebeveynler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslam âlemi için önemli bir yere sahip olmasına önem vermektedir. Bu sebeple de Kuran’da yer alan isimleri tercih etmeye özen göstermektedirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler bulunmaktadır. Ezgi ismini çocuğuna koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Ezgi ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Ezgi ismini koymak caizdir.

        • 4

          Ezgi İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi öne çıkan konular arasında yer almaktadır. İsim analizi bir nevi karakter tahlili görevini üstlenmektedir. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerini isim analizi yardımıyla öğrenebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Ezgi ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Dost canlısıdırlar; herkesle kolaylıkla dost olurlar. Eğlenceli, alımlı ve çekicidirler. Dışarıdan samimi gözükseler de aslında çok fazla samimi değildirler. Sabit fikirli olduklarını söyleyemeyiz. Kimi zaman çok muhabbetçi olurlarken kimi zaman da kalp kırabilirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa