Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Bilgi Yaşam Ezel isminin anlamı nedir? Ezel ne demek, Kuran'da geçiyor mu? Ezel isminin analizi
        • 1

          Ezel ismi de hem kız hem erkek çocuklarında kullanılan unisex bir isimdir. Kulağa hoş gelmesi, kolay telaffuz edilmesi ve güzel anlamlara sahip olması nedeniyle anne ve baba adaylarının dikkatini çekmektedir. Ezel isminin anlamı, Ezel ne demek, Ezel Kuran’da geçiyor mu, Ezel isminin analizi nedir? İşte, merak edilen detaylar.

          Ezel İsminin Anlamı

          İsimler sahip oldukları anlamlarla bir bütün oluşturur. Bu sebeple yeni tanıştığımız birine ismini ve isminin anlamını sorarız. Bilmiyorsak öğrenmek isteriz. Anne ve baba adayları da çocuklarına uygun ismi koymak için isim araştırmaktadırlar. Çocuklarına güzel anlamlar taşıyan isimler koymak isterler. Kötü anlamlar taşıyan isimler tercih edilmez. Bu sebeple de araştırma içerisindedirler. Genellikle yakın çevreden, çeşitli kaynaklardan ya da arama motorundan yardım alırlar. Ezel ismi kız ve erkek çocukları için kullanılan isimler arasında yer almaktadır. Birbirinden güzel anlamlar taşımaktadır. TDK’da yer alan bilgilere göre, Ezel isminin anlamları şunlardır:

          • Başlangıcı olmayan geçmiş zaman, başlangıcı tasavvur edilemeyen zaman. Karşıtı.
          • Yaratılışından itibaren, yaratıldığından beri.
          • Çok eskiden beri, başından beri.
        • 2

          Ezel Ne Demek?

          Anne ve baba adayları çocuklarına uygun ismi bulmak için geniş çaplı bir araştırma yaparlar. Bu süreç kimi zaman zorlayıcı olabilmektedir. Bu kafa karışıklığından kurtulmak için bazı ebeveynler kendi anne ve babasının ismini çocuğuna koymaktadır. Bazı ebeveynler geleneksel isimleri tercih ederken bazıları modern ve pek duyulmayan isimlere yönelmektedir. Tercihler farklılık göstermekle birlikte en önemli detay ismin sahip olduğu anlamdır. Bu sebeple akılda kalıcı ve güzel anlamlar içeren isimler tercih edilmektedir. Ezel ismi de hem kulağa hoş gelen hem de güzel anlamlar taşıyan isimlerden biridir. Ezel ismi; başlangıcı olmayan geçmiş zaman, başlangıcı tasavvur edilemeyen zaman, karşıtı, yaratılışından itibaren, yaratıldığından beri, çok eskiden beri, başından beri anlamlarına gelmektedir.

        • 3

          Ezel Kuran’da Geçiyor Mu?

          Anne ve baba adayları çocukları için isim belirlerken farklı kıstaslara öncelik verebilir. Bazıları ismin kökenine önem vermektedir. Toplumumuzda farklı kökenli isimler yer almaktadır. Kimileri ise kulağa hoş gelen ve kolay telaffuzlu isimleri tercih etmektedir. Bazı aileler ise ismin manevi değeriyle ilgilenmektedir. İsmin İslami açıdan önemli bir yere sahip olmasını isterler. Bu sebeple de genellikle Kuran’da yer alan isimleri seçmeye özen gösterirler. Ancak Kuran’da yer almasa da birbirinden güzel anlamlar taşıyan isimler de bulunmaktadır. Çocuğuna Ezel ismini koymayı düşünen anne ve baba adayları ismin Kuran’da yer alıp almadığını araştırmaktadır. Ezel ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ancak Ezel ismini koymak caizdir.

        • 4

          Ezel İsminin Analizi Nedir?

          İsim analizi son yıllarda merak edilen konular arasında yer almaktadır. İsim analizi, ismin olumlu ve olumsuz özelliklerini listelemektedir. Kendi isminizin ya da merak ettiğiniz bir ismin özelliklerine isim analizi yardımıyla erişebilirsiniz. Bazı ebeveynler çocuklarına isim koymadan önce isim analizinden yardım almaktadır. Çocuğuna Ezel ismini koymaya hazırlanan anne ve baba adayları ismin analizini araştırmaktadır.

          Sanatsal açıdan oldukça kabiliyetli olduklarını söyleyebiliriz. Sosyal kişilikleriyle bilinirler. Dost canlısıdırlar. Dışa dönük yapılarıyla tanınırlar. Eğlenceyi oldukça severler ve hayattan zevk almasını bilirler. Monotonluk onlara göre değildir. Yaratıcı ve duyarlıdırlar. Disiplin konusunda zaman zaman sıkıntıya düşebilirler; disiplinli olmayı öğrenmelidirler.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa