Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Tatile seçim ertelemesi - Turizm Haberleri

        AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, genel seçimlerin okulların kapanmasından önce yapılması ve tatil planlarının da bu nedenle ertelenmesi, ulaşımdaki yoğunluğu önceki dönemlere göre azalttı.

        Metro Turizm Genel Müdür Yardımcısı Dinçer Yirmibeşcik, karayollarında bayram ve seçim dönemlerinde yaşanan ek sefer talebinin bu seçim döneminde çok azaldığını bildirdi.

        Yirmibeşcik, ''Referandumda ek seferlerimiz yüzde 40 artmıştı, bu hafta sonu için yüzde 20'lik bir artış var. Bugün ve yarın özellikle gündüze yönelik ek seferler var. Yarın İstanbul-Ankara arasında 22 ek sefer yapacağız. Geçen yıl yapılan referandum kadar hareketli değil. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine geçildiği için vatandaşlar ikamet adreslerinde kalıp, oy kullanacaklar'' diye konuştu.

        Öte yandan havacılık sektöründe, ek sefer talebinde bulunan firma sayısı da geçen yılki referandum dönemine göre azaldı. Lider havacılık kuruluşu Türk Hava Yolları, bu haftasonu herhangi bir ek sefer veya erken saatte sefer gerçekleştirmeyecek. THY'nin bu hafta sonu yolcu doluluk oranlarında görülen yüzde 2'lik artışın da yaz sezonu nedeniyle yaşandığı kaydedildi.

        TCDD Genel Müdürlüğü ise konvansiyonel ve Yüksek Hızlı Tren seferlerinde herhangi bir ilave sefer uygulamasına gitmeyecek. TCDD sadece seçimde görev yapacaklar için banliyö trenlerine erken saatlerde sefer koyacak.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa