Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uygulama Instagram açılıyor mu? - Teknoloji Haberleri

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos 2024 tarihinde popüler sosyal medya platformu Instagram'a Türkiye'de erişim yasağı getirmişti. Aradan geçen 3 günü aşkın sürede kurumlardan açıklamalar gelirken sosyal medya devinden resmi bir açıklama gelmemişti.

        Bugün ise, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Yetkilileri ile Instagram yetkilileri bir görüşme gerçekleştireceği duyurulmasının ardından. Saat 13 sularında BTK, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Instagram yetkilileri bir araya geldi.

        BAKAN URALOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, erişim yasağı getirilen sosyal medya uygulaması Instagram yetkilileriyle bugün yapılan görüşmeye ilişkin, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz." dedi.

        Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası sosyal medya platformu Instagram yetkilileriyle yapılan görüşmeye ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Bakan Uraloğlu, "Tam istediğimiz sonucu almış değiliz, takip ediyoruz, aktif olarak görüşüyoruz. Bugün bir ilerleme olacağını düşünmüyoruz." diye konuştu.

        META'DAN INSTAGRAM AÇIKLAMASI GELDİ

        Meta'dan Türkiye'de Instagram'ın kullanımı açıklaması Bugün saat 13 sularında BTK ile Instagram yetkilileri arasında bir araya geldi. Meta konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" denildi

        "OLUMLU GELİŞMELER BEKLİYORUZ"

        Bakan Uraloğlu, Twitter (X) üzerinden yaptığı açıklamada, "Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verdi.

        REKLAM

        INSTAGRAM'IN ÖNÜNE 3 ŞART KONULDU

        BTK ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri Instagram yetkilileri saat 13.00'te bir araya geldi. Instagram'ın önüne 3 şart konuldu: Tüketici haklarına dikkat et - Katalog suçlara önem ver - PKK propagandasına "dur" de. Instagram, Türkiye'nin PKK şartını kabul etti.

        48 saatlik süre geçti, Instagram ne zaman açılacak?
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa