Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatı son dakika! 1 dolar fiyatı, dolar kuru ne kadar? İşte 3 Temmuz son durum... - Döviz Haberleri

        Dolar / TL Hazine'nin Temmuz'da yüksek borçlanmaya işaret etmesinin de etkisiyle dün yönünü yukarı çevirdi. Bugünaçıklanacak olan enflasyon verisini bekleyen piyasada TL sabah saatlerinde 4.64 TL'yi aşarak gelişmekte olan ülkeler arasında en fazla değer kaybeden para birimi olsa da sonrasında kayıplarınıazalttı ve 4.60 bandına yaklaştı.

        Analistler gelişmekte olan ülke para birimlerindeki olumsuz seyrin yanı sıra Hazine'nin Cuma günü açıkladığı borçlanma takviminin Temmuz'da oldukça yüksek borçlanmaya işaret etmesinin de TL'de olumsuz performansa neden olduğunu belirtiyor.

        Hazine Temmuz'da toplam 17.5 milyar TL iç borç servisine karşılık 20.9 milyar TL iç borçlanma öngörüyor. Ekonomistlerin hesaplamalarına göre Haziran ayında enflasyonun yüzde 13-14 civarlarına yükselmesi bekleniyor.

        REKLAM

        Dolar kuru 3 Temmuz sabah saat 07:30'da 4.6191 TL hafif yukarı yönlü hareketini sürdürürken, euro ise 5.37 TL'nin biraz üzerinde.

        Dolar, enflasyon öncesi saat 09:50'de 4.6259 TL olurken, euro ise 5.3852 TL'den işlem görüyor.

        Yüzde 15'in üzerinde açıklanan enflasyon oranı sonrasında dolar 4.6812'ye kadar çıkarken, euro ise 5.4587'yi gördü.

        Dolar / TL saat 10:15 sonrası gevşeyerek 4.6459, euro ise 5.4155 oldu

        Bu hafta piyasaların en önemli gündem maddeleribugün açıklanacak olan enflasyon verileri ile Cuma günü belli olacak ABD tarımdışı istihdam verisi olacak.

        Piyasaların ana odak konusu ise yeni ekonomi yönetimi ve uygulanacak ekonomi politikaları ile OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı.

        Küresel olarak ise ABD ve Çin başta olmak üzere büyük ekonomilerin ticaret politikası alanındaki adımları yakından izleniyor. ABD'nin Çin'den ithal 34 milyar dolar tutarında üründen almaya başlayacağı gümrük vergisi Cuma günü yürürlüğe girecek.

        Öte yandan Almanya'da içişleri bakanının istifayı gündeme getirmesi göçmen politikaları hakkında hükümet içi anlaşmazlığın güçlendiğine işaret ederken, euronun dolar karşısında değer kaybetmesine neden oldu.

        Almanya Başbakanı Angela Merkel İçişleri Bakanı Horst Seehofer ile görüşerek koalisyon hükümetini tehdit eden göçmen politikaları hakkındaki anlaşmazlığı sona erdirmeye çalışacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa