Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil 5G internet hızı şimdiden uçuşa geçti! - Teknoloji Haberleri

        ABD’de 5G’ye yönelik çalışmalarına hız veren mobil operatör Verizon, yaptığı testlerde 1 Mbps’lik indirme hızını da geçmeyi başardı.

        Verizon’ın 5G ağ altyapısı üzerinden yapılan testte en yüksek 1096 Mbps’lik indirme hızına ulaşıldı. 5G’de en düşük indirme hızı ise 587 Mbps oldu.

        Teknoloji yayını The Verge’ün editörü Chris Welch, Chicago’da gerçekleştirilen ve Samsung’un Galaxy S10 5G modelinin kullanıldığı testin videosunu da Twitter üzerinden paylaştı.

        REKLAM

        Netflix’teki bir dizinin bir bölümünün yüksek kalitede 8 saniyede indirildiğini gösteren teste katılan Welch, Verizon ağının zaman zaman 4G/LTE'ye düştüğünün gözlenmesine karşın, “(Amazon) Prime Video'dan Iron Man 2’yi en iyi kalitede indirmem 90 saniye sürdü” dedi.

        Welch’in yaptığı testte en yüksek 1096 Mbps olan indirme hızı, teste katılan bir diğer kullanıcı olan George L. Koroneos’un denemesinde ise 1098 Mbps olarak kayıtlara geçti.

        İşte o videolar...

        ABD’nin Chicago ve Minneapolis şehirlerinin belirli bölgelerinde 5G altyapısını tüketicilere sunmaya başlayan Verizon, bu yıl içinde 30 yeni şehirde daha 5G ultra geniş bant hizmeti vermeye hazırlanıyor. Verizon’ın limitsiz 5G paketlerinin abonelik ücretleri ise aylık 60 dolardan başlıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa