Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İslam ordularının galibiyetiyle sonuçlanan ve Suriye coğrafyasının kontrolünün İslam Devleti’nin eline geçtiği Yermük Savaşı nedenleri nelerdir? Yermük Savaşı hangi halife döneminde yapıldı? Yermük Savaşı hakkındaki tüm bilgileri sizler için hazırladık. İşte, tüm detaylar…

Yermük Savaşı Nedenleri

636 tarihinde Bizans İmparatorluğu orduları ile İslam orduları arasında gerçekleşen Yermük Savaşı nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • İslam Devleti’nin Suriye ve Şam coğrafyasını fethetmek istemesi.
  • Bizans İmparatoru Herakleios’un, Müslüman tehdidine son vermek istemesi.

Yermük Savaşı Hangi Halife Döneminde Yapıldı?

639 senesinde Bizans ile İslam orduları arasında gerçekleşen Yermük Savaşı; Hz. Muhammed’in ardından ilk halife olan Hz. Ebubekir döneminde yapılmıştır. Hz. Ebubekir; İslam ordularının komutanı olan Halid bin Velid’i Irak’ı fethetmesi için görevlendirmesinin ardından, Suriye coğrafyasının fethedilmesi için de bir ordu hazırlanmaya başlamıştır.

Yermük Savaşı Nerede Ve Ne Zaman Yapıldı?

Bizans İmparatorluğu ile İslam orduları arasında gerçekleşen en büyük savaş olma özelliği taşıyan Yermük Savaşı; 639 yılında, bugün Suriye sınırları içinde yer alan Yermük Nehri yakınlarında yapılmıştır.

İslam halifesi olan Hz. Ebubekir; Halid Bin Velid’i Irak’ı fethetmesi için görevlendirmiş, aynı zamanda Suriye ve Şam üzerine de düzenlenecek olan bir sefer için orduları hazırlamaya başlamıştır. Suriye coğrafyasına gönderilecek bu orduya Amr bin As, Ebu Ubeyde bin Cerrah, Şurahbil bin Hasene ve Yezid bin Ebu Sufyan’ı komutan olarak atayan Hz. Ebubekir, bu dört komutana istedikleri yoldan Yermük’e ulaşma talimatı vermiştir.

Haberi Hazırlayan: Türker Üner
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ