Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik Yerli girişim satıldı! - Girişimcilik Haberleri

        Yılın ilk yarısı bitmeden bir başka yerli girişimin daha satışı gerçekleşti. Finansal teknoloji (fintech) girişimlerinden Iyzico, çoğunluk hissesinin PayU tarafından satın alındığını bildirdi.

        Bu satın almayla beraber Türkiye'nin, PayU’nun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesi içerisinde Polonya’dan sonraki en büyük ikinci pazarı haline geldiği açıklandı

        165 milyon dolarlık değerleme üzerinden gerçekleşen işlem, yıl başından bu yana Türkiye'deki 12'inci start-up çıkışı (exit) oldu.

        REKLAM

        Bu noktada, PayU'nun Iyzico'dan ne kadarlık bir hisse alımı yaptığını açıklamadığını da belirtelim.

        En son yatırımını 123.4 milyon dolar değerleme üzerinden Kasım 2018'de alan girişimin bugüne kadar aldığı toplam yatırım tutarı ise 27.87 milyon dolar olarak açıklanıyor.

        Böylece, girişimin değerini son 8 ayda 40 milyon dolar daha artırdığı ortaya çıkıyor.

        Habertürk'e konuşan Iyzico CEO'suBarbaros Özbuğutu, yeni dönemde görevine devam edeceğini kaydederek, operasyonların Iyzico ya da PayU çatısı altında devam edeceğini, bunun ise Rekabet Kurulu kararından sonra netleşeceğini bildirdi.

        Özbuğutu, "Iyzico olarak hedefimiz Türkiye’de ve bulunduğumuz bölgede finansal hizmetleri herkes için daha ulaşılabilir kılmak ve bu sayede Türkiye’nin en büyük 5 finans şirketi arasına girmek" dedi.

        Yatırım ile ilgili konuşan PayU GPO CEO'su Mario Shiliashki, "Yerel piyasalardaki konumumuzu sağlamlaştırma ve faaliyet gösterdiğimiz hızlı büyüyen tüm pazarlarda bir numaralı ödeme sağlayıcısı olma hedefimiz kapsamında Iyzico’yu bünyemize kattık" diye konuştu.

        17 ÜLKEDE FAALİYET GÖSTERİYOR

        Naspers bünyesindeki PayU, online ödeme altyapısı sağlayıcısı olarak 17 ülkede faaliyet gösteriyor.

        25'ten fazla para birimiyle ödemeyi destekleyen şirket, dünya genelinde 70'ten fazla banka ve 15 finansal ağ ile iş ortaklığı yürütüyor.

        Hollanda merkezli PayU'nun, satın alma ile birlikte Türkiye operasyonlarını Iyzico'ya devretmesi bekleniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa