Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 55 yıldır peşinde! Ünlü sanatçı geri adım atmadı
        .png
        .png

        Ünlü sinema oyuncusu Fatma Girik'in annesinin oturduğu eve gelerek yakınlarına "Seni seviyorum. Lütfen beni ara. İnan bana seni üzmemek için sırtıma vurup götürmedim" şeklinde mektup bırakan takıntılı hayranı hakim karşısına çıktı. Sanık ifadesinde, "Hastaneye gittim geçmiş olsun dedim. Kendisine evlenme teklif ettim. Seni seviyorum ile başlayan mektubu ben yazdım. Benim suç işleme kastım yoktu. Sadece duygularımı ifade ettim" dedi. Girik'in avukatı ise, "1963 yılından beri müvekkilime bir takıntısı vardır. Ara ara bunu göstermiştir" dedi.

        Habertürk muhabiri Serdar Kulaksız'ın haberine göre, İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya hakkında "İletişim araçlarının sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel taciz suçundan 4,5 aydan 3 yıla kadar hapis istenen 71 yaşındaki sanık Mehmet Alsan katıldı. Şikayetçi Fatma Girik'i ise avukatı Zeynel Öztürk temsil etti.

        KENDİSİNE EVLENME TEKLİF ETTİM

        Duruşmada ifade veren sanık Mehmet Alsan, "Olay günü hastaneye gittim, geçmiş olsun dedim. Kendisine evlenme teklif ettim. 'Seni seviyorum' ile başlayan mektubu ben yazdım. İkametine gittim ve kapıya çıkan şahıslara verdim. Suç işleme kastım yoktu. Sadece duygularımı ifade ettim. Kendisinden özür diliyorum. Pişmanım" dedi.

        63 YILINDAN BERİ TAKINTISI VAR

        Fatma Girik'in avukatı Zeynel Öztürk ise "Müvekkilim sanığı tanımamaktadır. 1963 yılından beri müvekkilime bir takıntısı vardır. Ara ara bunu göstermiştir. Tanıklarımızı dinletmek istiyoruz" diye konuştu.

        ŞİKAYETÇİ OLDU

        Fatma Girik ise Bodrum'da talimatla verdiği ifadede "Sanık belki 40 yıl önceden beri benim hayranım. Ara ara karşıma çıkıp hayranlığını dile getiren şeyler yapıyordu. Olay günü de ben hastanedeyken geldi. Bir de not bırakmış. Notun içeriğinde ‘keşke seni zamanında kaçırsaydım' ve benzeri rahatsız edici boyutta kelimeler kullanıp işi taciz boyutuna taşımış. Şikayetçiyim. Cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

        DURUŞMA ERTELENDİ

        Mahkeme, Fatma Girik'in şikayetten zarar görme ihtimalini dikkate alarak katılma talebini kabul ederek tanıklarının hazır edilmesi için süre vererek duruşmayı erteledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa