Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Sosyal Medya Son dakika: Twitter kapanacak mı? Twitter hesap kapatma ile trend oldu! - Teknoloji Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'la ilgili sosyal medyada yapılan çirkin saldırılara tepki olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ve parti yönetiminin hesaplarını "dondurma kararı" alması, Twitter’da hesap kapatma ve hesap silme akımı da başlattı. Peki Twitter özelinde hesap devre dışı bırakma olarak adlandırılan hesap kapatma/ dondurma işlemi nasıl yapılıyor?

        REKLAM

        BİLMENİZ GEREKENLER NELER?

        Öncelikle Twitter’da bir hesap devre dışı bırakıldığında, kullanıcının ekran adı, kullanıcı adı ve herkese açık profili dahil olmak üzere Twitter hesabı artık twitter.com, iOS için Twitter veya Android için Twitter uygulamasında görüntülenemiyor.

         Sosyal medya düzenlemesinin detayları belli oldu
        Sosyal medya düzenlemesinin detayları belli oldu Haberi Görüntüle

        Kullanıcıların, devre dışı bırakılan hesapları tekrar etkinleştirmek üzere giriş yapmaları için 30 gün süreleri bulunuyor. Hesabın devre dışı bırakıldığı tarihin üstünden 30 gün geçtiyse kullanıcılar, hesaplarını tekrar etkinleştiremiyorlar.

        Devre dışı bırakmak veya devre dışı bırakılan hesapları tekrar aktif hale getirmek için atılması gereken adımlar ise şöyle:

        Twitter hesabı nasıl devre dışı bırakılır?

        1- Profil simgesinin altında, açılır menüden "Ayarlar" ve gizlilik öğesine tıklayın.

        2- Hesap sekmesinde, sayfanın altındaki "Hesabımı devre dışı bırak" öğesine dokunun.

        3- Hesabı devre dışı bırakmaya ilişkin bilgileri okuyun ve ardından "Kullanıcı adını devre dışı bırak" öğesine tıklayın.

        4- İstendiğinde şifrenizi girin ve "Hesabı devre dışı bırak" butonuna tıklayarak ilerlemek istediğinizi onaylayın.

        Twitter hesabı nasıl tekrar etkinleştirilir?

        Hesabınızın devre dışı bırakılmasının üzerinden 30 günden kısa bir süre geçtiyse hesabınızı tekrar etkinleştirmek için sırasıyla şu adımları izlemeniz gerekiyor:

        1- "Twitter.com" üzerinde "twitter.com/login" adresini ziyaret edin ya da iOS veya Android için Twitter uygulamanızı açın.

        2- Giriş kimlik bilgilerinizi girin.

        3- Giriş yapmadan önce hesabınızın yeniden etkinleştirilmesini onaylamanız istenen bir bildirim görürsünüz.

        4- Hesabınızı yeniden etkinleştirmeyi seçerseniz "Anasayfa" zaman akışınıza yönlendirilirsiniz. Tweet, takipçi, beğeni vb. öğelerin tamamen geri yüklenmesi ise biraz zaman alabiliyor

        6 AY HİÇ GİRİLMEZSE...

        Bu arada Twitter'daki kullanıcıların, hesaplarını etkin tutması için en az 6 ayda bir hesaplarına en azından giriş yapması gerekiyor. Twitter, bu konu ile ilgili olarak kullanıcılarına "Uzun süre işlem yapılmayan hesaplar kalıcı olarak silinebiliyor" uyarısı yapıyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa