Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump'tan Putin açıklaması: Olumlu sonuçlar yakın!

        ABD Başkanı Donald Trump, Helsinki'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

        İlk olarak yaptığı açıklamada "İstihbarat servislerimizin üst düzey pek çok ismi, Helsinki'deki basın toplantısında gösterdiğim performansa bayıldı. Putin ile daha önceki toplantımızda birçok önemli konuyu görüştük. Putin ile iyi ilişkimiz boks maçı bekleyen birçok kişiyi rahatsız etti. Büyük sonuçlar yakında!"şeklinde paylaşımda bulundu.

        Rusya ile olumlu gelişmeler olabileceği sinyalini veren ABD Başkanı Donald Trump ardından paylaştığı tweet ile Rusya'nın Kuzey Kore'nin silahsızlandırılması konusunda yardım etmeyi kabul ettiğini şu sözlerle açıkladı: "Rusya, ilişkilerimizin çok iyi olduğu ve sürecin işlediği Kuzey Kore konusunda yardımcı olmaya karar verdi. Aceleye gerek yok, yaptırımlar devam edecek! Sürecin sonunda Kuzey Kore'yi büyük faydalar ve heyecan verici bir gelecek bekliyor!"

        NATO Zirvesi'ne de değinen Trump, "Brüksel'deki NATO Zirvesi,büyük bir zafer iken, ülkeler tarafından hızlı bir şekilde milyarlarca dolar arz edilirken, Rusya ile görüşmemiz uzun vadede daha büyük bir başarı olabilir." dedi.

        Son olarak Trump, "Bazıları Rusya'yla iyi anlaşmama dayanamıyor. Savaşa gitmeyi iyi anlaşmamızı tercih ediyorlar. Buna Trump Geçimsizlik Sendromu denir" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa