Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Toyota Corolla Sedan'ın 12'inci nesli tanıtıldı - Otomobil Haberleri
        .png
        .png

        Japon otomobil üreticisinin lokomotif modeli Corolla Sedan tanıtıldı. Çin'deki Guangzhou Otomobil Fuarı'nda tanıtılan 12'inci nesil Corolla, hatchback kardeşi gibi markanın Yeni Küresel Mimari'si (TNGA) üzerine inşa edildi.

        Toyota tarafından yapılan açıklamada, otomobilin 2 motor seçeneğine sahip olacağı bilgisine yer verildi. Bunlardan öne çıkan versiyon ise kuşkusuz hibrit motor seçeneği. 1.8 litre benzinli motor ile kombine edilen sistem, kendi kendini şarj etme özelliğine sahip.

        Yakıt tüketimi 100 kilometrede 3.4 litre olarak açıklanan hibrit motorun, toplam gücünün ise 90 kW/122 hp olduğu bildirildi. Kilometre başına 77 gram emisyon değeri bulunan Toyota Corolla Sedan Hibrit'te, şimdilik plug-in hibrit sistemin üretilmeyeceği de gelen bilgiler arasında.

        REKLAM

        DİZEL MOTOR SEÇENEĞİ OLMAYACAK

        Otomobilin bir diğer motor seçeneği de 1.6 litrelik benzinli üniteden oluşuyor. 6 ileri manuel ve CVT otomatikşanzıman seçeneklerinin bulunduğu benzinli motorun, yakıt tüketimi 100 kilometrede 5.8 litre olarak açıklandı. Bu motor seçeneği ile Corolla Sedan'ın kullanıcısına 97 kW/132 hp güç sağladığı bildirildi.

        Toyota tarafından açıklanan motor seçeneklerinde, modelin ülkemizdeki satışlarının önemli bir kısmınıoluşturan dizel versiyonunun olmayışı dikkat çekiyor. Bu noktada asıl önemli gelişme ise, markanın Avrupa Merkezi tarafından açıklandığı üzere, Avrupa pazarında satılacak hibrit Corolla Sedan'ların da Türkiye'de üretilecek olması.

        Sonuç olarak, Toyota Corolla Sedan ile birlikte, Türkiye'de ikinci hibrit motor üretimi gerçekleşmiş olacak. Böylece, Türkiye'nin ilk hibrit otomobilini 2016 yılında C-HR modeli ile üretmeye başlayanToyota Türkiye Sakarya Fabrikası, hem kendisinin hem de ülkemizin ikinci hibritine imza atacak.

        REKLAM

        5 KAPILI VERSİYONA GÖRE FARLILIKLAR VAR

        Toyota Corolla Sedan'ın dış tasarımında, ızgara ve far tasarımında 5 kapılı modele göre farklılıklar olduğu göze çarpıyor.Hatchback kardeşine göre daha tutucu bir tasarımın benimsendiği otomobilde, markanın orta boy sedanı Camry'den de esintiler görmek mümkün.

        Yerini aldığı modele göre 20 milimetre (mm) daha alçak olan kompakt sedanın, 2 bin 700 mm'lik aks mesafesinde ise herhangi bir değişikliğe gidilmediği bildirildi.

        Ağırlık merkezi aşağı çekilen Corolla Sedan'da, sürüş konforuna katkı sağlamak için, sınıfında görmeye pek alışık olmadığımız bir şekilde, standart olarak çok kollu bağımsız arka süspansiyona yerildiği belirtildi.

        Otomobilin bagaj hacmi ise henüz resmi olarak açıklanmadı. Fakat, hatchback versiyonda nesil değişimiyle birlikte bagaj hacminin daraldığı göz önüne alındığında, güncel sedan versiyonun 470 litrelik bagaj hacminin yeni nesil ile birlikte büyümemesi süpriz olmayacaktır.

        KOKPİT TASARIMI 5 KAPILI VERSİYON İLE AYNI

        Corolla Sedan'ın iç mekanında ise hatchback versiyon ile herhangi bir farklılık bulunmuyor. Minimalist bir tasarıma sahip olan kokpitte düğme sayısının azaltıldığı dikkat çekerken, yüksekte konumlandırılmış 8 inç boyutundaki bilgi ekranı ise dokunmatik olarak kontrol ediliyor. Otomobilde daha önce hatchback gövde tipinde gördüğümüz güvenlik ve konfor donanımlarına yer verilirken, 7 inçlik dijital bir gösterge paneli ile 10 inç boyutundaki head-up display'inde sunulduğu kaydedildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa