Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tarımsal işletmelere 600 lira katılım desteği - İş-Yaşam Haberleri

        Tebliğle ÇMVA'ya gönüllü dahil olan tarımsal işletmelere katılım desteği ödenmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

        Buna göre ödemeler, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) ve/veya bakanlık tarafından oluşturulan herhangi bir idari kayıt sistemine kayıtlı olup, ÇMVA'ya dahil olan, bir muhasebe yılı süresince tarımsal faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerini belirlenen zamanlarda veri toplayıcılarla paylaşan ve verileri sorumlu birim tarafından yapılan kontroller sonunda doğrulanan tarımsal işletmelere yapılacak.

        Belirtilen tarımsal işletmelere, "2018'de Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar"a istinaden işletme başına ve bir defada ödenmek üzere bu yıl 600 lira katılım desteği ödenecek.

        REKLAM

        ÇMVA katılım desteği ödemeleri için gerekli finansman, bütçenin ilgili kalemine tahsis edilen ödeneklerden karşılanacak. Ödemeler, bakanlık tarafından bankaya kaynak aktarılmasını müteakip, il müdürlüklerince hazırlanarak onaylanan banka aracılığıyla ilgili şubelerde daha önce çiftçiler adına açılan veya açılacak hesaplara yapılacak. Çiftçilere yapılan toplam ödeme tutarının yüzde 0,2'si bütçenin ilgili kaleminden bankaya hizmet komisyonu olarak ödenecek.

        ÇMVA katılım desteği ödemeleri uygulaması, sorumlu birim, merkez ve il ÇMVA komisyonlarıyla il müdürlükleri tarafından yürütülecek.

        İşletmelerin bir muhasebe yılı boyunca gerçekleştirdiği tarımsal faaliyetlerine ilişkin veriler takip eden yıl içinde anket yoluyla toplanacak.

        Söz konusu katılım desteğinden, ilgili muhasebe yılında ÇKS'ye ve/veya bakanlık tarafından oluşturulan herhangi bir idari kayıt sistemine kayıtlı olmayan, katılım anlaşması imzalayıp başvuru yapmayan, verilerini istenen zamanda ve doğru olarak veri toplayıcılarla paylaşmayan, sorumlu birimce yapılan değerlendirmeler sonucunda formları doğrulanmayan, kendi isteğiyle sistemden çıkan tarımsal işletmeler faydalanamayacak.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa