Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel TEM otobanı 24 saat sonra açıldı! İstanbul'a giriş yasağı kalktı... İstanbul trafik durumu ve anlık yol durumu haritası
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Son dakika haberleri... Türkiye karakışın etkisi altıda. Çok sayıda kentte yoğun kar yağışı şiddetli bir şekilde etkisini gösterirken, İstanbul'da hayat adeta felç oldu.

        Özellikle TEM Otoyolu'nu etkileyen yoğun kar yağışı nedeniyle 24 saat boyunca binlerce araç yolda kaldı. Dün kamu kurumlarında mesainin sona erdiği 15.30'da başlayan trafik başta TEM'de olmak üzere birçok noktada kesintiye uğradı. Karayolları Genel Müdürlüğü ağı içerisindeki kapanan yollar ise bugün saat 16.00'a doğru tamamen açıldı.

        TEM Büyükçekmece Otoyolu
        TEM Büyükçekmece Otoyolu

        İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle dün akşam yollarda bırakılan araçlar çekiliyor.

        Kentte dün etkisini artıran kar yağışı sırasında yollarda kalan araçların kaldırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

        Yolların açılmasıyla birçok sürücü aracını bıraktığı yerden kaldırırken, bazı araçlar ise henüz alınmadı.

        Polis ekipleri, trafiği tehlikeye atan araçların sahiplerine ulaşarak araçların kaldırılmasını istiyor. Sürücülerine ulaşılamayan araçlar ise iş makineleri yardımıyla yol kenarlarına alınıyor.

        Bu arada, TEM Otoyolu Edirne istikameti İstoç mevkisinde ikinci şeritte bırakılan İETT otobüsünün yoldan kaldırılma çalışmaları sürüyor.

        Öte yandan, sürücüsünün dün gece D-100 kara yolu Haramidere mevkisi yan yol bağlantı yollarından birinde bıraktığı otomobil nedeniyle bir tır yolda ilerlemekte sorun yaşadı. Tır geçtiği sırada yol üzerinde park halindeki otomobilin arka tamponuna zarar verdi. Daha sonra otomobil sürücüsü aracını yoldan aldı.

        D-100 kara yolu Haramidere mevkisi yan yolda da bazı araçların henüz yoldan alınmadığı görüldü.

        Batışehir mevkisinde TEM otoyolunda kaldırılmayan bir araç da trafikte tehlikeye neden oldu.

        İSTANBUL VE ANKARA İSTİKAMETİNE TIRLARIN GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

        Olumsuz hava koşulları nedeniyle Anadolu Otoyolu'nun Sakarya ve Kocaeli kesiminden, İstanbul ve Ankara istikametine tırların geçişine izin verilmiyor.

        Otoyolun Sakarya ve Kocaeli kesiminde tedbir alan trafik ekipleri, her iki istikamette otoyoldan geçişlerine izin verilmeyen tırları, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tır parklarına yönlendiriyor.

        Diğer araçların ise seyrek de olsa otoyoldan geçiş yaptığı görülüyor.

        Bu arada, Sakarya AFAD ekipleri de tır şoförlerine çorba ikram etti.

        Öte yandan İstanbul istikametine geçiş kısıtlaması nedeniyle şehirlerarası yolcu otobüsleriyle Gebze Şehirler Arası Otobüs Terminaline getirilen kişilerin, İstanbul'da bulunan ikametlerine ulaşmaları için gece boyunca şehir içi otobüslerle Marmaray Gebze istasyonuna sevki sağlandı.

        Gebze Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların İstanbul'daki ikametlerine güvenle ulaşabilmeleri için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde çalışma yürütüldü.

        Geceyi Gebze'de geçiren yolcuların konaklama tesislerine ulaştırılması sağlandı.

        Çalışmaları yerinde takip eden Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, vatandaşların yanında olduklarını belirtti.

        "A TAKIMI" ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

        Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kırsal bölgeler başta olmak üzere hizmetlerin daha etkin ve hızlı sağlanabilmesi amacıyla mahallelerde acil konularda hizmet vermek üzere kurulan "Büyükşehir Acil Tamir Takımı - A Takımı" ekipleri, vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için çalışmalarını 24 saat boyunca sürdürüyor.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan "A Takımı" ekipleri, acil ihtiyaç duyulan konularda mahallelere kısa sürede ulaşarak, sorunları çözüyor.

        Bu kapsamda ekipler, Kocaeli'nin çeşitli bölgelerindeki hastanelerin acil servis girişleri, köprü, cami, otogar, üst geçit ve viyadüklerde oluşan karları temizleyerek, buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

        Ekipler, üst geçitler, aile sağlığı merkezleri, otobüs durakları, kamu binalarının önü, ibadethaneler ve ilçelerin muhtelif noktalarında kar yağışının olumsuz etkilerine karşı kar küreme ve tuzlama çalışmaları yürütüyor.

        Belediye ekipleri de kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için kentin farklı noktalarına mama bırakıyor.

        ÇOK SAYIDA KİŞİ MAHSUR KALDI

        Dün yaşanan tabloda çok sayıda kişi araçlarında mahsur kaldı. Özellikle Arnavutköy, Hadımköy ve Mahmutbey Gişeleri bölgesinde çekilen görüntüler şaşkına çevirdi.

        REKLAM

        Mahsur kalan vatandaşlar tuzlama ve yol açma çalışmalarının eksikliğine dikkat çekerek isyan etti.

        Habertürk Whatsapp İhbar Hattı'na da bugün sabah ve öğle saatlerinde çekilen çok sayıda görüntü ulaştı. Araçların kara gömüldüğü otoyolda çarpıcı görüntüler ortaya çıktı.

        TEM Hadımköy Otoyolu
        TEM Hadımköy Otoyolu

        Gelen mesajlarda da bazı kişilerin öğle saatlerine kadar TEM Otoyolu'nda yardım beklemesi dikkat çekti. İşte o mesajlardan bazıları;

        "AİLEM 18 SAAT MAHSUR KALDI"

        -Merhaba, ailem TEM Mahmutbey Edirne otoyolu Ispartakule mevkiinde 18 saattir mahsur kalmış durumda. Mahmutbey Hadımköy yönü kapalı. Araçlar ilerleyemiyor ve yiyecek su kumanya hiçbir şey verilmedi. Ters istikamette yol açık. Ters istikametten çekici gelip araçları alabilir veya kumanya dağıtabilir. Yardım bekliyoruz.

        "KİMSEYE ULAŞAMADIK"

        -Abim Çatalca yolunda Büyükçekmece istikametinde mahsur kaldı. Yaklaşık 5 saattir kar ekiplerinin gelmesini bekliyorlar. Jandarma, 112 hiçbirine ulaşamamışlar. Çok zor durumdalar.

        HARİTADA ÇARPICI AYRINTI

        Öte yandan İBB Trafik Yoğunluğu Haritası'nda ise TEM'de ve bağlantı yollarındaki tıkanıklık da ortaya çıktı. Haritada yüzde 31 olan yoğunlukta tek kırmızı alanların da bu bölgeler olduğu görüldü. Yolların açılmasıyla da bu bölgelerdeki tıkanıklık sona erdi.

        BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

        Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ise, "Kuzey Marmara Otoyolu ve TEM Otoyolu dahil olmak üzere İstanbul’da karayolları ağında kar yağışından dolayı kapalı bir yol bulunmamaktadır. Tüm yollarımız trafiğe açılmıştır" açıklamasında bulundu.

        İSTANBUL'A GİRİŞ YASAĞI KALKTI

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, "Değerli İstanbullular, Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların, ilimize giriş kısıtlaması kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.

        TEM'de kar işkencesi
        Haberi Görüntüle
        Esaretin ardından! Geceyi fabrikada geçirdiler
        Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa