Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel İstanbul yolda kaldı! Son dakika haberi: TEM otoban trafiğe açıldı mı? İstanbul yol durumu ve trafik durumu haritası - 25 Ocak
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Günlerdir yapılan uyarılara rağmen yetersiz kalan önlemler nedeniyle vatandaşların özellikle TEM otoyolundaki bekleyişi saatler sürdü.

        Oyuncu Şafak Sezer, İSTOÇ Kavşağından yetkililere seslendi "6 saattir bekliyoruz" diyen Sezer, bir an önce yolların açılması için yardım istedi.

        Özellikle Mahmutbey Gişeleri bölgesinde yoğunlaşan trafik karın etkisini artırmasıyla durdu. Evine gitmekten ümidini kesen vatandaşların araçlarındaki yakıtları da azaldı.

        TEM'den daha erken saatlerde çıkmayı başaranlar ise evlerine varmakta güçlük çekti. Çoğu noktada biriken karlar nedeniyle mahallelerde yürümeyen trafikte vatandaşlar araçlarını park edebildikleri ilk noktaya bırakarak evlerine yürümek zorunda kaldı.

        TEM'deki trafik kaosu gece saatlerinde de sürüyor.

        İSTANBUL VALİSİ ALİ YERLİKAYA: 5 NOKTADA SIKINTI VAR

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kar yağışı nedeniyle mahsur kalan vatandaşların tahliye edilerek otellere yerleştirildiğini belirterek, "Araçlar kalacak onlar bizim emanetimiz. Bütün güvenlik güçlerimiz alarm durumunda. O araçları güvenli şekilde oraları açtığımızda araç sahiplerine teslim edeceğiz" dedi.

        İstanbul karda sınıfta kaldı
        Haberi Görüntüle

        Vali Yerlikaya bir televizyon programı yayınına katılarak İstanbul'daki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Kar yağışı ile mücadelenin yoğun şekilde devam ettiğini belirten Yerlikaya, "Önemli tedbirler aldık ama şu anda yollarımızda 5 noktada sıkıntıdan bahsetmek istiyorum."

        "TEM'de 4 nokta, Kuzey Marmara Otoyolunda 4 nokta. Kuzey Marmara Otoyolu Odayeri-Yassıören arasında ve Havalimanı bağlantısında mahsur kalan vatandaşlarımız var. TEM'de Hadımköy Avcılar'da mahsur kalan vatandaşlarımız var. İkitelli Mahmutbey'de mahsur kalan vatandaşlarımız var. Selimpaşa - Kumburgaz yönünde mahsur kalan vatandaşlarımız var. Hadımköy'de mahsur kalan vatandaşlarımız var" ifadelerini kullandı.

        "KAR KALINLIĞI 80-90 SANTİMETREYE ULAŞTI"

        Özellikle Odayeri - Yaassıören arasında kar kalınlığının 80-90 santimetreye ulaştığını vurgulayan Yerlikaya, "Burada bulunan vatandaşlarımıza bir yandan yardım ederken, bir yandan da onların iki yönlü tahliyeleri ve misafir edilmeleri ile ilgili çalışma başlattık."

        "35-40 YILDIR RASTLANMAYAN BİR KIŞ GECESİ"

        "TEM'de de yol boyunda bütün ilçe kaymakamlarımız emniyetimiz hep birlikte buradaki vatandaşlarımızı da oralardan alıp misafirhaneler ve otellere yerleştirme ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. 35-40 yıldır rastlanılmayan bir kış gecesi ile imtihan ediliyoruz. Zor bir süreç vatandaşlarımızın almış olduğumuz kısıtlamalarla ilgili bütün kararlara yürekten uyduklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

        Gece hava şartlarının daha da zorlaştığını ifade eden Yerlikaya, "Bu durumda bizim o araçları kurtarma çalışmasını devam ettiriyoruz. Bir yandan aile olan, küçük çocukları olan, yaşça bizden büyük olanlar var. Onları zor durumda bırakmamak için kaymakam belediyelerimiz mekanlarında otellerine misafirhanelerde onları bu gece misafir etmek istiyoruz. Araçlar kalacak onlar bizim emanetimiz. Bütün güvenlik güçlerimiz alarm durumunda. O araçları güvenli şekilde oraları açtığımızda araç sahiplerine teslim edeceğiz" diye konuştu.

        TRAKYA YÖNÜNDEN GELEN ARAÇLARA UYARI

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, "İkinci bir duyuruya kadar Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir" açıklamasında bulundu.

        REKLAM

        BİNLERCE VATANDAŞ YOLDA KALDI

        İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Devletimiz olumsuz hava koşullarıyla mücadelede, yurdun dört bir yanında tüm birimleriyle yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. 81 ilde, 4 bin 603 vatandaşımızın mahsur kaldığı yerden alınarak güvenli bölgelere sevki sağlanmıştır. AFAD verilerine göre; ülke genelinde 74 bin 936 personel, 25 bin 187 araç, makine ve teçhizat ile mücadeleye devam edilmektedir. 81 ilde yolda kalan vatandaşlarımıza 1433 sıcak yemek, 52 bin 123 kutu içecek, 21 bin 318 kumanya ve 59 bin 479 ikramlık ve 397 battaniye dağıtımı yapılmıştır" denildi.

        İSTANBUL İSTİKAMETİ TEDBİR AMAÇLI DURDURULDU

        Olumsuz hava koşullarından dolayı 75 adet devlet ve il yolunun ulaşıma kapatıldığı aktarılan açıklamada, "Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Düzce ve Bursa güzergahından İstanbul'a gidişler tedbir amaçlı durdurulmuştur. 6 il valiliği tarafından yoldan kalan kişiler için gerekli tedbirler alınmıştır. İstanbul ve Adıyaman Havaalanları uçuşa kapatılmıştır. Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımızın hizmetindedir" ifadelerine yer verildi.

        OTOGARLARDAKİ ÇIKIŞLAR DURDURULDU

        Yerlikaya ayrıca, "İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki çıkışlar yarın 08.00’e kadar durduruldu" paylaşımında da bulundu.

        Öte yandan megakentte kar ve tipi etkili olmaya başladı. Öğleden sonra aniden bastıran kar ile Haramidere D-100 Karayolu'nda araçlar yolda kaldı.

        ARAÇLAR İLERLEYEMİYOR

        TEM Otoyolu'nda Mahmutbey'den sonra araçların ilerleyemediği de öğrenildi. Bölgede kimi araçların da yakıtları azaldı. Vatandaşlar ise Gaziantep'teki gibi manzaralardan endişe ettiğini dile getirdi.

        ANADOLU'DAN İSTANBUL YÖNÜNE ULAŞIM AÇILDI

        Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın, tırlar hariç trafiğe açıldığını duyurdu.

        KGM'nin yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu'dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

        Anadolu’dan İstanbul'a giden araçlar için, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR'lar hariç olmak üzere, İstanbul Anadolu Yakası'na ulaşımın trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi.

        İstanbul'da etkili olan kar yağışı Cevizlibağ ve çevresinde trafik yoğunluğuna neden olurken hayatı olumsuz yönde etkiledi
        İstanbul'da etkili olan kar yağışı Cevizlibağ ve çevresinde trafik yoğunluğuna neden olurken hayatı olumsuz yönde etkiledi

        EDİRNE VALİLİĞİ'NDEN İSTANBUL'A SEYAHAT EDECEKLERE UYARI

        Edirne Valiliği, İstanbul istikametine seyahat edecek vatandaşlara uyarıda bulunarak, zorunlu olmadıkça seyahat etmemelerini belirtti.

        Ayrıca yurtdışından ve yurtiçinden seyahat edemeyecek vatandaşlar için ise yol güzergahındaki uygun noktalarda konaklama imkanının sağlanacağını belirtti.

        Edirne Valiliği yaptığı açıklamada, seyahat eden vatandaşların ihtiyaçları giderilip, ihtiyaç duyulması halinde KYK yurtlarında konaklamalarının sağlanacağını belirterek, "İstanbul Valiliği, yapmış olduğu açıklamada ikinci bir duyuruya kadar yaşanan yoğun kar yağışı sebebiyle Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların İstanbul'a girişine izin verilmeyeceğini belirtmiştir.

        "Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça bu istikamete yolculuk yapmamalarını, uyarı ve bilgilendirmeleri dikkate almalarını önemle rica ediyoruz. Ayrıca yurt dışından gelen ve İstanbul istikametine seyahat etmek isteyen büyük ve küçük araçlarımızın Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerimizde yol güzergahında uygun noktalarda konaklamaları sağlanacaktır. Bu kapsamda yol güzergahında konaklayan araçlarımızın ihtiyaçları giderilecek olup yine ihtiyaç duyulması halinde vatandaşlarımızın KYK yurtlarımız da konaklamaları sağlanacaktır" denildi.

        YOL DURUMUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

        TEM'DE SÜRÜCÜLERİN BEKLEYİŞİ DEVAM EDİYOR

        İstanbul'da etkili olan kar yağışının yolları kapatması nedeniyle araçlarının içinde mahsur kalan vatandaşların bekleyişi devam ediyor.

        TEM Mahmutbey Altınşehir Köprüsü yönünde vatandaşların araç içinde bekleyişi sürüyor.

        Büyükçekmece'de özelikle Mimar Sinan civarında çok sayıda kişi araçlarında mahsur kalırken, E-5 karayolunda Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt ve Hadımköy istikametinde vatandaşlar yolun açılmasını bekliyor.

        TEM Halkalı, Basın Ekspres, Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy ve İstanbul Havalimanı'na ulaşan aksta da sürücülerin araçlarında olduğu görüldü.

        İlçe belediye ekiplerinin yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de yollarda araçlarıyla kalanlara kumanya yardımı yapıyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa