Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika: İstanbul'da 48 adet suikast silahı ele geçirildi
        .png
        .png

        Habertürk muhabiri Nihat Uludağ'ın haberine göre İstanbul Uluslararası Kargo İşleme Merkezi'ne gelen 6 kargo incelemeye alındı. İstanbul Gümrük Muhafaza ve İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kargo içerisinde Glock marka silaha ait parçalar olduğunu tespit etti.

        KARGO ALICILARINA OPERASYON

        Glock parçalarının alıcıları olan Semih Ö., Ufuk A. ve Sedat K. İstanbul Kartal ve Maltepe'de düzenlenen operasyonlarla yakalandı. 3 zanlıya gelen kargoların içerisinden 40 adet Glock üst mekanizması, 8 adet şarjör ve 8 adet de Glock alt mekanizması ele geçirildi. Kocaeli'deki alıcı Uğur Y.'nin kargosunda da 8 adet Glock üst mekanizması ele geçirildi.

        REKLAM

        YAPBOZ GLOCK ÇETESİ

        Uluslararası silah kaçakçılık çetesi üyelerinin ABD'den aldıkları Glock marka silahları önce parçalara ayırdıkları daha sonra da her parçayı farklı kişilere gönderdikleri tespit edildi. Çete üyelerinin daha sonra bu parçaları bir araya getirerek silah olarak piyasaya sattığı tespit edildi.

        Bu yöntemle silah parçaları yakalansa bile 'silah kaçakçılığından' değil normal kaçakçılık suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Silah parçaları İstanbul Polis Kriminal Laboratuvarı'na gönderildi. Yapboz silah kaçakçılığı yöntemiyle İstanbul'daki organize suç örgütlerine silah temin eden çete liderine ulaşılmaya çalışılıyor.

        REKLAM
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa