Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son dakika haberi Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu| Fatih Karahan kimdir, nerelidir, hayatı ve siyasi geçmişi - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan oldu. MB Başkan Yardımcılığı'ndan başkanlığa atanan Fatih Karahan 27. Başkan oldu.

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Fatih Karahan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

        Karara göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek 35. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2. maddesi gereğince görevden alındı. Bu suretle boşalan TCMB Başkanlığı'na 1211 sayılı Kanun'un 25. maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atandı.

        KARAR İÇİN TIKLAYINIZ...
         Merkez Bankası Başkanı görevden affını istedi
        Merkez Bankası Başkanı görevden affını istedi Haberi Görüntüle

        FATİH KARAHAN KİMDİR?

        1982 yılında Eskişehir’de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi’nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

        REKLAM

        Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası’nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

        Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022’de Amazon’da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022’de Amazon’da Başekonomist görevine atandı.

        Karahan, 28 Temmuz 2023 tarihinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı’nı yürütüyordu.

        Karahan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Merkez Bankası’nın yeni başkanı oldu…

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa