Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Savunma Sanayi Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli helikopterin adını açıkladı - Savunma Sanayi Haberleri

        Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "(Savunma sanayi) Son 16 yıldaki atılımlarımız sayesinde ülkemizi çok farklı ve ileri bir noktaya getirmeyi başardık." dedi. Fırat'ın doğusuna operasyonun birkaç gün içinde başlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli ve milli imkanlarla yapılan genel maksat helikopterinin adını "Gökbey" olarak açıkladı.

        Savunma sanayinin önemine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu: "Sadece doğal kaynağa veya ticarete dayalı paranızın olması, savunma sanayinde belirli bir seviyeye ulaşamamışsanız özgürlüğünüzü garanti altına almanızı asla size getirmez."

        REKLAM

        "60 MİLYAR DOLARLIK İŞİ TAKİP EDİYORUZ"

        Türkiye'nin savunma sanayine yönelik çalışmalarını değerlendiren Erdoğan, şunları kaydetti: "Bugüne kadar yaptıklarımızı ısınma, alıştırma, egzersiz hareketleri olarak görüyoruz. İnşallah, bundan sonra koşmaya çok daha farklı bir şekilde devam edeceğiz. Savunma sanayi alanında proje bedeli 60 milyar doları bulan 650 kalem işi takip ediyoruz. Atak helikopterini çok daha güçlü hale getireceğiz. Milli muharip uçağımızı geliştirme yönünde kesintisiz bir çaba içindeyiz."

        Türkiye'nin İHA ve SİHA üretimi konusunda geldiği noktanın önemini vurgulayan Erdoğan, "Özel sektörümüz çıktı ortaya, insansız hava aracını da silahlı insansız hava aracını da yaptı. Şimdi daha da ileri gidecekler, buna inanıyorum. Çok daha güçlüsünü yapacaklar." dedi.

        "ALTAY TANKI PROTOTİPİN DE ÖTESİNE GEÇECEK"

        Altay tankının yeni teknolojilerle geliştirildiğini ifade eden Erdoğan, "Yeni teknolojilerle daha da geliştirdiğimiz Altay tankı, prototipinin de ötesinde bir ürün olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin hizmetine sunulacaktır." diye konuştu

        REKLAM

        "ÇOK ACİL OLMAYAN HİÇBİR ÜRÜN İTHAL EDİLMESİN"

        Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok acil olmayan hiçbir ürünün, malzemenin yurt dışından ithal edilmemesinin talimatını buradan tüm kurumlarımıza bir kez daha veriyorum. Türkiye, savunma sanayindeki tüm stratejik ihtiyaçlarını kendisi geliştirilebilir, üretebilir hale gelene kadar durmayacağız, çalışacağız. Kasırga, Bora, Som gibi füzelerimiz seri üretim aşamasına gelirken daha yeni modellerle ilgili çalışmalarımız da sürüyor. O da daha uzun menzilli olanlarını yapmak, bunların üretimlerine geçmek. Bu alanda önemli bir adımı da inşallah uzun menzilli füzelerle atıyoruz, atacağız. Deneme atışlarının tamamlandığı bu proje Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak."

        "GENEL MAKSAT HELİKOPTERİ" NEDİR?

        Çok amaçlı görevleri icra etmek için tasarlanmış helikopter. Çok amaçlı askerî helikopterler, kara saldırı, hava saldırı, ulaştırma, tıbbi tahliye, komuta ve kontrol, ve asker taşıma gibi çok fonksiyonel görevlerde devreye giriyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa