Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Merak Edilenler SGK hizmet dökümü nasıl alınır? - Merak Edilenler Haberleri

        SGK hizmet dökümü, prim borcunuzu sorgulama, ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenme, emekli maaşı sorgulama, emekli maaşı hesaplama, kıdem tazminatı hesaplama, ikramiye hesaplama gibi pek çok işlem için kullanılmaktadır. SGK hizmet dökümü nasıl alınır? Hepsi ve daha fazlası için yazımıza göz atmanız yeterli...

        SGK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?

        Hizmet dökümü belgesi; SGK borç sorgulama, emekli maaşı sorgulama ve hesaplama gibi uygulamalarda kullanılabilen bir belgedir. Bu belge ile ikramiye hesaplama, kıdem hesaplama da yapabilirsiniz. Ayrıca vize alma sürecinde ve mahkeme gibi bir çok resmi kurumda da kullanılabilmektedir.

        SGK 4A, 4B VE 4C HİZMET DÖKÜMÜNÜ NASIL ALINIR?

        SGK hizmet dökümü, turkiye.gov.tr internet sitesinden e-Devlet uygulamasına giriş yapılarak alınır. Uygulamaya giriş yapıldıktan sonra, e-Hizmetler bağlantısı açılır. “Sosyal Güvenlik Kurumu” menüsünden 4A, 4B ve 4C hizmet dökümü bağlantılarıyla SGK Hizmet dökümü sorgulaması yapılabilir. Bu belgeyi dilerseniz “YAZDIR” diyerek inceleyebilirsiniz.

        E-Devlet üzerinden yazdırılan hizmet döküm belgesi genellikle barkodsuzdur. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarına ibraz durumu söz konusu olduğunda barkodlu belge istenmektedir. Eğer barkodlu olarak çıktı almak istiyorsanız “Barkodlu Belge Oluştur” demeniz yeterlidir. Bunun dışında, ana sayfada bulunan arama kutucuğuna “SGK hizmet dökümü ya da Sosyal Güvenlik Kurumu” yazılarak da işlem yapılabilir.

        Haberi Hazırlayan: Helin Genç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa