Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Rusya Türkiye maçı hangi kanalda, saat kaçta? Rusya Türkiye maçı hangi kanalda | UEFA Uluslar Ligi - Futbol Haberleri

        UEFAUluslarLigi'nde ise Rusya'ya Trabzon'daki müsabakada 2-1 mağlup olan Türkiye, deplasmanda İsveç'i 3-2 yenmeyi başardı. Milliler, Bosna Hersek ile oynadığı hazırlık maçından ise golsüz beraberlikle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip, Rusya karşılaşması ile 2018 yılındaki üçüncü resmi maçını oynayacak. Milli takım, 2018'de oynadığı 2 resmi maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Bu maçlarda 4 gol atan Türkiye, kalesinde de 4 gol gördü. UEFAUluslarLigi'nde Rusya'ya konuk olacak milli takım, rakibine karşı bugüne kadar hiç kazanamadı. Bu maçı evleri başında takip edecek seyirciler maçın hangi kanaldan ve saat kaçta yayınlanacağını merak ediyor. Türkiye ile Rusya bu maçla beraber 6. kez karşı karşıya gelmiş olacak.Peki, Rusya Türkiye maçı hangi kanalda, saat kaçta, ne zaman? İşte ayrıntılar...

        RUSYA TÜRKİYE MAÇI HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

        BLigi2. Grup'ta üçüncü maçına çıkacak Türkiye ise Rusya ile deplasmanda bugün19.00'da karşılaşacak. Mücadele TRT1 ekranlarından naklenyayınlanacak.

        TÜRKİYE, RUSYA İLE 6. RANDEVUDA

        REKLAM

        A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup üçüncü maçında bugün deplasmanda konuk olacağı Rusya ile tarihinde 6. kez karşı karşıya gelecek.

        Ay-yıldızlı ekip, Rusya ile daha önce oynadığı 5 maçın hiçbirinde galip gelemedi. Yapılan 5 karşılaşmanın 3'ünü kaybeden milliler, 2 kez ise rakibiyle berabere kaldı.

        Bu müsabakalarda 2 gol atan milliler, kalesinde 5 gol gördü.

        SON MAÇTA YENİLGİ

        İki ekip son olarak, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'un ilk maçında 7 Eylül 2018'de Trabzon'da karşı karşıya geldi.

        Türkiye ve Rusya arasındaki müsabaka, konuk ekibin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

        Ay-yıldızlı ekibin tek golünü 41. dakikada Serdar Aziz attı. Rusya'ya galibiyeti getiren goller ise 13. dakikada Denis Cheryshev ve 49. dakikada Artem Dzyuba'dan geldi.

        İLK MAÇ 1994

        Türkiye ve Rusya, ilk kez 20 Nisan 1994'te Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan hazırlık maçında karşılaştı.

        İki ülke arasındaki ilk maçı Rusya, Dmitri Radchenko'nun golüyle 1-0 kazandı.

        REKLAM

        22 Nisan 1998'de bu kez Moskova'da yapılan müsabakada Rusya aynı skorla galip geldi.

        SSCB DÖNEMİNDE 15 MAÇ

        Türkiye, SSCB döneminde rakibiyle yaptığı 15 maçın 12'sini kaybetti, 3'ünü kazandı.

        Bu müsabakalarda sadece 8 gol atabilen ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gole engel olamadı.

        MAÇLAR

        Türkiye ile Rusya arasında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

        Tarih Yer Organizasyon Sonuç
        20.04.1994 Bursa Özel 0-1
        22.04.1998 Moskova Özel 0-1
        31.08.2016 Antalya Özel 0-0
        05.06.2018 Moskova Özel 1-1
        07.09.2018 Trabzon UEFAUluslarLigi 1-2

        2018'DEKİ 3. RESMİ MAÇ

        Ay-yıldızlı ekip, Rusya karşılaşması ile 2018 yılındaki üçüncü resmi maçını oynayacak. Milli takım, 2018'de oynadığı 2 resmi maçta 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı. Bu maçlarda 4 gol atan Türkiye, kalesinde de 4 gol gördü.

        2018 yılında oynadığı maçlarda toplam 12 gol atan milliler, kalesinde ise 10 gole engel olamadı.

        Bu yıl oynadığı ilk maçta Antalya'da hazırlık karşılaşmasında İrlanda Cumhuriyeti'ni 1-0 mağlup eden milliler, daha sonra yine hazırlık mücadelelerinde deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kaldı, İstanbul'da ise İran'ı 2-1 yendi.

        Milli takım, özel maçlarda, haziran ayında İsviçre'de Tunus ile 2-2, deplasmanda da Rusya ile 1-1 berabere kaldı.

        UEFAUluslarLigi'nde ise Rusya'ya Trabzon'daki müsabakada 2-1 mağlup olan Türkiye, deplasmanda İsveç'i 3-2 yenmeyi başardı. Milliler, Bosna Hersek ile oynadığı hazırlık maçından ise golsüz beraberlikle ayrıldı.

        A MİLLİ TEKNİK DİREKÖTÜRÜ MİRCEA LUCESCU MAÇTAN ÖNCE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

        Rusya'nın Soçi kentindeki Adler Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Lucescu, karşılaşmaya nasıl bir sistemle çıkacağı ve Arda Turan'ın oynayıp oynamayacağının sorulması üzerine , Reçete olsa bile ben burada söylemem. Aynı tip oynayan iki takımla maç yaptık İsveç ve Rusya. Bunun reçetesi olsa bile söylenmez. Kimin de nerede nasıl oynayacağını maç saatine kadar söylemeyeceğim dedi.

        GENÇ OYUNCULARI TANIMAK, NEREDE NASIL OYNAYACAĞINI GÖRÜP ONA GÖRE OYNATMAK LAZIM

        Lucescu, takımlarında az süre alan genç oyuncular ile ilgili, Daha öncede konuştum bunları. Kendilerinden daha üst seviyedeki ekiplere transfer oldu çoğunluğu. Bu kulüplerde kendilerini kanıtlamaları için zamana ihtiyaçları var. Ben de onlara kendi ekiplerinde süre alıp oynamaları için yardımcı olmaya çalışıyorum. Ancak zamana ihtiyaçları var. Kulüplerinde oynamaları benim için daha iyi olur elbette. Genelde antrenörler, doğal olarak tecrübeli oyuncularla oynamak isterler. Çok fazla yoktur genç oyuncularla yola çıkıp bir şeyler başarmak isteyen antrenörler. Genç oyuncuları tanımak, nerede nasıl oynayacağını görüp ona göre oynatmak lazım. Bu düzeni kurmak, zaman isteyen bir şey. Onlara güvenip zaman vermek lazım. Genelde Rusya, Türkiye ve Kıbrıs'taki kulüplerde orta yaş ve üzeri oyuncularla oynatılıyor şeklinde konuştu.

        RUSYA FUTBOL FEDERASYONU'NUN BİZE TEMİN ETTİĞİ YER BURASI

        Tecrübeli teknik adam, bir gazetecinin maçın oynanacağı stat yerine neden son çalışmayı Adler Stadyumu'nda yapıyorsunuz sorusuna, Rusya Futbol Federasyonu'nun bize temin ettiği yer burası. Biz de burada antrenman yapacağız diye cevap verdi.

        RUSYA SÜRATLİ VE FİZİK GÜCÜNÜ KULLANAN KUVVETLİ BİR EKİP

        Lucescu, rakipleri Ruysa hakkında ise Farklı değişiklikte oynayan bir ekipten bahsediyoruz. Rusya süratli ve fizik gücünü kullanan kuvvetli bir ekip. Biz ise daha kısa paslarla oynayan ve fizik gücü daha farklı bir ekibiz. Yarın kim daha iyi oynayacak göreceğiz. Ben Türk futbolcularının kalitelerini ön plana çıkartmaya, teknik ve becerilerini göstermelerini sağlamaya çalışan bir futbol uygulatmaya çalışıyorum ifadelerini kullandı.

        SİNAN BOLAT İYİ BİR PERFORMANS GÖSTERİP İYİ BİR SKORLA AYRILMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

        Milli kaleci Sinan Bolat ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı Yeni olusan bir kadro var çok genç ve üst seviyede oynayan oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Yurt dışında oynayan oyuncularımız da var. Hepsi çok yetenekli. Her şeyin bir zamanı var. Çok maç oynadıkça gelişeceğimizi düşünüyorum. Yarınki maçta da iyi bir performans gösterip iyi bir skorla ayrılmayı düşünüyoruz.

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa