Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt Son dakika haberler! Putin ve Trump petrolü uçurdu! - Enerji Haberleri

        ABD Başkanı Donald Trump Rusya ve Suudi Arabistan arasında devam eden 'petrol fiyatı savaşının' yakında sona ermesini beklediğini açıkladı. Beyaz Saray'daki basın toplantısında İki ülkenin liderleriyle görüştüğünü belirten Trump taraflar arasında önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir anlaşma imzalanmasını beklediğini belirtti.

        Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise petrol piyasasındaki zorlukların çözülmesi için üretici ve tüketicilerin bir çözüm bulması gerektiği çağrısında bulundu. Bu açıklamaların üzerine bugün, Brent petrolün varil fiyatında sabah saatlerinde yüzde 12'yi aşan bir artış yaşandı. Petrolün varil fiyatı böylece 27.72 dolara yükseldi.

        REKLAM

        Son dönemde koronavirüs salgını sebebiyle biraz geri planda kalsa da petrol arzı konusundaki anlaşmazlık küresel ekonomideki belirsizliğe güçlü bir katkıda bulunuyor. Suudi Arabistan liderliğindeki OPEC ülkeleri düşen talep nedeniyle arz kesintisine gitme kararı almış, Rusya ise bu karara uymayacağını açıklamıştı.

        YÜZDE 56'LIK DÜŞÜŞ

        Bunun üzerine OPEC ülkeleri arz konusundaki limitleri kaldıracağını açıkladı ve bu anlaşmazlık 'kim düşük petrol fiyatlarına daha uzun süre dayanabilir' yarışına döndü. Halihazırda koronavirüs salgınıyla uğraşan petrol üreticisi ülkelerin bu sebeple maliyelerinde bozulma yaşanabileceği endişesi yükseldi.

        Son yükselişe rağmen Brent petrolünvaril fiyatı 2020 genelinde yüzde 56 düşmüş durumda.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa