Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar
Haberler Yerel Haberler Ordu Haberleri

ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun girişimleriyle Ordu’ya gelen çoğunluğu Körfez ülkelerinden 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi Ünye’yi gezdi.

Ordu'nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında Ordu Valiliğinin daveti üzerine, çoğunluğu Körfez ülkelerinden 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi Ünye’ye geldi.

Gazeteciler Ünye’de ilk olarak “Ünye Yaşayan Kültürel Miras Müzesi”ni ziyaret ederek çekimler yaptı. Müze Evi’ne ‘sek sek’ oyununu oynayarak giren Arap gazeteciler, mani küpünden mani çekti, ‘Hacivat Karagöz’ oyunu izledi ve ardından ebru sanatıyla çalışma yaptı.

Atatürk Parkı’nda Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ile röportaj yapan gazeteciler Ünye Belediyesi Binicilik Tesisleri'ne de geçerek at bindi.

Başkan Çamyar, Arap gazetecileri Ünye’de görmekten dolayı memnuniyetini ifade etti.

Ünye’nin turizmin bütün imkanlarını barındırdığını ifade eden Başkan Çamyar, şunları söyledi:

"Ünye, Orta Karadeniz’de bir taraftan Çarşamba Havalimanına, diğer taraftan Ordu-Giresun havalimanına eşit mesafede olan, yeşil ile mavinin buluştuğu en güzel şehirlerden biri. Biraz yukarıya doğru çıktığımızda da yemyeşil doğasıyla yaylalarını bulma şansı elde etmiş olacaklar. Biz her şeyden önce kardeşiz, Müslümanız. Kardeşlerimizi burada ağırlamak, ev sahipliği yapmak bizim için mutluluk vesilesi olacak. Ulaşım kolaylığı turizmin en temel ihtiyaçlarından biri, ikincisi ise konaklama imkanı ve yatak kapasitesi. Ünye’miz bu anlamda 5 yıldızlı bir oteli bünyesinde barındıran bir ilçe, diğer yatak kapasitemizde son derece yeterli. Burada hem Osmanlı medeniyetine ait izleri bulacak, hem de bugünü yaşamak isterlerse bir tarafından denizi, bir tarafından doğayı, bir tarafından da inanç turizmi anlamında Ünye’de tüm imkanları bulabilecek."

Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

Tüm Yerel Haberler
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Günün Önemli Manşetleri