Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim ÖGG sınav sonuçları sorgulama 2019! Özel Güvenlik Görevlisi 84. dönem sınav sonuçları açıklandı

        Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Özel Güvenlik Daire Başkanlığı, https://www.egm.gov.tr/ adresi üzerinden Özel Güvenlik 84. Temel Eğitim ve 60. Yenileme Eğitimi Sınavının sonuçlarının açıklandığını duyurdu. ÖGG sınav sonuçlarına adaylar ulaşabilirler.

        ÖGG84. ÖZEL GÜVENLİK SONUÇLARI AÇIKLANDI

        ÖGG 84. Temel Eğitim ve 60. Yenileme Eğitimi sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonucunu öğrenmek isteyenler aşağıdaki linkten sorgulama yapabilir.

        ÖGG SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

        ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

        84. dönem Özel Güvenlik sınav puanınızı öğrenmek için aşağıdaki "sınav sonuçları" linkini tıkladıktan sonra EGM sonuçsorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Sınav sonuçlarını görüntülemek için TC Kimlik No ile sorgulama yapmanız gerekmektedir. Yukarıdaki güvenlik sınav sonucu linkine tıkladıktan sonra Temel Eğitim Sınav Sonucu sayfasına yönlendirileceksiniz.

        1 - TC kimlik numaranızı giriniz.

        2 - Güvenlik kodunu giriniz.

        3 - Sınav no 83 yapınız.

        Enter (ok) yaptıktan sonra sonuçlarınızı ekranda görebileceksiniz. Silahlı ve silahsız güvenlik sınavına girenler aynı ekrandan sınavlarının sonucunu öğrenebilirler.

        Not: Sorgulama ekranı sonuçlar resmi olarak açıklandığında aktif olacaktır. Yeni sınav açıklanana kadar sonuç ekranında eski sınav (81) görünmektedir.

        ÖGG BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR 2019

        5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun çerçevesinde yetkilendirilen ve görevlendirilen Özel Güvenlik Görevlisi olmak için 2017 takvim yılında 6 sınav yapılması kararlaştırılmıştı. Özel Güvenlik Görevlisi olmak için eğitim kurumlarında yapılan eğitim programlarına katılmak gerekmektedir. Eğitim sonrası Özel güvenlik sınavına girmek gerekiyor.

        Yapılacak olan sınavda 100 soru soruluyor ve 60 puan alan adaylar sertifika alma hakkına sahip oluyor. Sınavı geçemeyen adaylar sonra ki son 4 sınavda başarılı olmaya çalışıyor. Güvenlik Görevlisi kursları ile hem meslek öğreniliyor hem desınavdaki başarı derecelerine göre iş potansiyeli sunuyor. Güvenlik Görevlisi mesleği, son zamanların en gözde ve yoğun talep gören meslekleri arasında.

        İlk etapta adaylar Özel Güvenlik Kursu ile mesleği öğreniyorlar. Ardından Özel Güvenlik Temel Eğitim ve Yenileme Eğitimi Sınavına katılıyorlar ve Özel Güvenlik Sertifikalarını ayrıca kimliklerini alıp istedikleri yerlerde işe başlama hakkına sahip oluyorlar. Güvenlik görevlisi kartları da iki gruptan oluşmaktadır. Güvenlik eğitimine katılan kursiyerler güvenlik kimlik kartlarını taşıdıkları kriterlere göre silahlı güvenlik kartı ya da silahsız güvenlik kartı almaktadırlar.

        Haberi Hazırlayan: Mehmet Kılıç
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa