Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Sigorta Kasko Normalleşme sürecinde trafik, kasko ve sağlık sigortası - Sigorta Haberleri

        Haberturk.com'da başlayan Akıllı Sigorta programına konuk olan Ak Sigorta Genel Müdürü Uğur Gülen, pandemi sürecinin sigortanın önemini ortaya koyduğunu dile getirdi.

        COVID-19 ile birlikte sigorta şirketlerinin çok olumlu tavır gösterdiklerini söyleyen Gülen, sağlık sigortasına talebin arttığını ifede ederek “En değerli varlığımızın sağlığımız olduğunu öğrendik” dedi. Tüm dünyada yaşam süresinin uzadığını kaydeden Gülen, yaşam süresi uzadıkça sağlığa olan talebin artması ve salgın olasılığının zirve yapması ile sağlık sigortasına ilginin artmasını beklediğini ifade etti. Gülen, sağlık sigortalarında artık salgınları teminat altına alan sigorta şirketlerinin tercih edileceğini söyledi.

        REKLAM

        AK SİGORTALILAR TUTKUYLA ÇALIŞTI

        Yaklaşık 3 aylık pandemi sürecinde hem sigorta acentelerinin nakit akışının düzenli sağlanması hem de hayatlarını kolaylaştırmak için gönüllü ve içten kampanyalar düzenlediklerini ifade eden Gülen müşterilerine de başta ücretsiz vale ve taksit erteleme gibi kampanyalarla pandemi sürecinin zorluklarına karşı yanlarında olduklarını hissettirmeye çalıştıklarını belirtti. Gülen bu dönemde Ak Sigorta çalışanlarının tutkuyla çalıştığını kendilerinin böylece pandemi dönemini iyi değerlendirdiğini kaydetti.

        KASKO YAPTIRMAYANLAR GERİ GELDİ

        Pandemi sürecinde kişilerin geliri azalsa bile kasko sigortası için insanların varlığının küçük bir bölümünü ayırmak zorunda kaldıkları bir harcama olduğu için araç sahiplerini çok fazla zorlamayacağını dile getiren Gülen “Ancak araçları kullanmadıkları için kasko yaptırmayı gereksiz gören yüzde 20-25’lik kesim şimdi başlayan ekonomik aktivite ile otomobillerini kullanmaya başladıktan sonra yavaş yavaş kasko sigortalarını da yaptırmaya başladı” diye konuştu. Ak Sigorta’nın iki taraflı korumayı sağlayan ve doğal afetleri de içine alan kasko sigortası Tamamlayıcı Trafik Sigortası’nın hatırlatan Gülen, buna benzer ürünlerin geliri azalan insanlar için çözüm olabileceğini söyledi.

        REKLAM

        Diğer yandan talep eksikliği nedeniyle fiyatların da düşüşe geçtiğini kaydeden Gülen, ayrıca trafik kazalarının azalması sonucunda hasar frekansının azalmasının da kasko fiyatlarına olumlu yansıyacağını belirtti. Gülen, pendemi sürecinin ardından kullandıkça öde gibi ürünlerin gündeme geleceğini ifade ederek bu yöntemde aracın garajda beklerken her türlü riske karşı değil sadece çalınmaya karşı sigortalanabileceğini araç kullanılacakken tüm riskleri kapsayan sigortaya dönülebileceğini belirtti.

        TRAFİKTE MAKUL TUTARLARA GELİNDİ

        Trafik sigortasında ise fiyat artışının makul tutara yaklaştığını kaydeden Gülen, sadece Riskli Sigortalar Havuzu’nda bulunan araçlar için yapılan sigortalarının biraz ucuz olduğunu kaydetti. Teknoloji kullanımının artmasıyla birlikte siber saldırıların arttığını da dile getiren Gülen, “Kurumlar için çok kapsamlı olan Ak Sigorta siber koruma sigortası şu anda devrede. Yakın zamanda bireyler için siber koruma sigortası devreye girecek” dedi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa